U prvom tjednu kolovoza obilježava se Međunarodni tjedan dojenja, a tim povodom održat će se niz aktivnosti

U Gornjoj Stubici će se postaviti klupa za dojenje, a mame, bebe i trudnice družit će se i u Zlataru, Klanjcu, Zaboku, Humu na Sutli, Krapini i Loboru

Objavljeno: 29.07.2019. IB

U prvom tjednu kolovoza obilježava se Međunarodni tjedan dojenja. Patronažne sestre Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije obilježavaju ga s ciljem promocije dojenja u zajednici i osnaživanja roditelja u donošenju odluke o dojenju, te ukazivanja važnosti zajedničkog rada raznih dionika na zaštiti, promociji i poticanju dojenja.
Tim povodom, održat će se niz aktivnosti, a prva je sutra u Gradskoj knjižnici u Zlataru, gdje će sastanak održati Grupa za potporu dojenja “Zlatarska mati”, na temu “Stavovi majki vezano uz dojenje u javnosti”. U Gornjoj Stubici će tamošnja grupa “Stubički lipići” u petak postaviti klupu za dojenje na dječjem igralištu, a istog dana u Klanjcu se planira druženje članica grupe “Život” s gradonačelnikom Zlatkom Brlekom. U Zaboku i Humu na Sutli se druženje mama i beba organizira u utorak, 6. kolovoza, dok će se mame, bebe i trudnice u parku u Krapini družiti u četvrtak, 8. kolovoza. U prostoru Udruge “Sveta Ana” Lobor, 13. kolovoza s članicama Grupe za potporu dojenju “Medvjedići“, radionicu o higijeni zubi trudnica i djece od malena, održat će stomatolog. Tijekom kolovoza, u planu je osnivanje još jedne grupe za potporu dojenju u Donjoj Stubici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba