U Termama Tuhelj svečano otvoren Kamp “Vita”, u kojem već borave prvi gosti iz Italije i Austrije

Zagorje ima prvi kamp s pet zvjezdica u kontinentalnoj Hrvatskoj

Objavljeno: 27.07.2019. Jožica Miklaužić

U Termama Tuhelj otvoren je prvi kamp s pet zvjezdica u kontinentalnoj Hrvatskoj. Riječ je o “Kampu Vita“, čijem su otvorenju u petak prisustvovali brojni uvaženi gosti, među kojima i Ivo Bašić, glavni tajnik u Ministarstvu turizma.
– Treba čestitati investitorima na ovako značajnom projektu jer on jako puno vrijedi za ovaj prostor, ali i kontinentalni turizam. Ministarstvo turizma potiče sve ovakve projekte jer naravno da želimo da se sutra na kontinentu turizam odvija u značajnijem broju. Tako uspoređujući samo 2018. i 2016. godinu, zabilježen je porast od čak 30 posto dolaska turista i noćenja – rekao je Bašić te istaknuo kako osim što obogaćuju turističku ponudu, ovakvi projekti otvaraju i nova radna mjesta i omogućavaju ostanak ljudi, bez kojih nema niti iskoraka u turizmu.

Geostrateška pozicija

Direktor Termi Tuhelj Vasja Čretnik naglasio je kako su, zahvaljujući odličnoj geostrateškoj poziciji, ocijenili kako ovakva investicija ima prostora na tržištu.
– Terme se nalaze u neposrednoj blizini autoceste koja povezuje sjevernu i istočnu Europu s Jadranom i po kojoj prolazi tisuće i tisuće turista, koji su potencijalni korisnici naših sadržaja. A isto tako, s obzirom na porast campinga, vjerujemo da ćemo ovime privući ciljane goste na višednevni odmor. Iduće godine ovdje proširujemo ponudu kampa s luksuznim naseljem od 30 kućica koje će biti dostupne tijekom cijele godine – otkrio je direktor Čretnik.
Činjenicom da je Zagorje bogatije za još jedan turistički sadržaj, zadovoljan je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
– To je samo potvrda sjajnih rezultata koje imamo, pa tako i ove godine u prvih šest mjeseci u županiji bilježimo porast od 13 posto u dolascima i noćenjima. Sve drugo ne bi bilo u redu, jer se moramo mjeriti samo s najboljima. Ova turistička sezona je pokazala kako nije problem napuniti destinaciju s četiri ili pet zvjezdica, ako imate sjajnu uslugu, što su Terme Tuhelj dokazale. Kad se sve uzme u obzir, ovdje se radi o investiciji koja će zaokružiti kompletnu turističku ponudu Krapinsko – zagorske županije, a nadam se i potaknuti neke nove investicije– objasnio je župan Kolar te dodao kako, iako je kamp tek otvoren, u njemu su već prvi gosti iz Italije i Austrije.

Investicijska ulaganja

Zdravko Počivalšek, slovenski ministar tehnologije i gospodarstva, te nekadašnji direktor Termi Olimia, naglasio je kako ga raduje prekogranična suradnja, te vjeruje kako će se ona i nastaviti jer turiste ne zanimaju granice, nego sadržaj koji im se nudi.
– Drago mi je što su i Terme Olimia i Terme Tuhelj uspješne u investicijskim ulaganjima, koja su popraćena dobrim rezultatima. Iznimno me veseli što je ovaj kamp izgrađen i što se realizira plan koji smo davno napravili, no sada je došlo vrijeme da se i okolina Termi Tuhelj počinje nadovezivati na tu ponudu u nekom pozitivnijem smislu, kako bi gosti imali mogućnost doživjeti cjelovitu priču ovog kraja – zaključio je Počivalšek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba