Umirovljeni sudac Županijskog suda bio je aktivni član nekoliko udruga, a 2017. godine i kandidat za gradonačelnika Zlatara

Iznenada preminuo ugledni Zlatarščanin Marko Maloča

Objavljeno: 25.07.2019. zagorjeinternational

Iznenada je preminuo ugledni Zlatarščanin, umirovljeni sudac Županijskog suda u Zagrebu, Marko Maloča. Na lokalnim izborima 2017. godine, bio je kandidat HDZ-a Zlatar za zlatarskog gradonačelnika.

Devetero djece

Maloča je rođen u selu Kijevu na području općine Knin, 1946. godine, kao najstariji od devetero djece. Završio je klasičnu (franjevačku) gimnaziju u Sinju, a nakon toga se zaposlio u Švicarskoj, kako bi zarađenim novcem mogao nastaviti školovanje. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1975. godine. Iste godine dolazi u Zlatar. Bio je sudac i predsjednik Prekršajnog suda u Zlataru, a od 1978. sudac Općinskog suda. Od 1999. do 2011. godine bio je predsjednik Županijskog suda u Zlataru, a rukovodio je i cjelokupnom investicijom gradnje zgrade suda. Umirovljen je kao sudac Županijskog suda u Zagrebu, 2015. godine.

Dugogodišnji predsjednik

Marko Maloča bio je od osnivanja aktivan u ogranku HDZ-a Zlatar, član Pastoralnog vijeća Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zlataru, dugogodišnji predsjednik Auto kluba Zlatar, te aktivni član Udruge “Hrvatski domobran” i Planinarskog društva “Oštrc”.
U braku sa Zlataršankom Mirom, rođene su dvije kćeri, Andreja i Marija. Sućut obitelji izrazila je i zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek.
Posljednji ispraćaj Marka Maloče bit će u petak na zlatarskom groblju u 17 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba