Udruga je 2003. godine kupila livadu u Burnjaku, a danas ondje imaju i drvenu sjenicu i mjesto za roštiljanje

Članovi Udruge skauta Savski gaj po 16. puta ljetuju pod vedrim zagorskim nebom

Objavljeno: 25.07.2019. zagorjeinternational

Po 16. puta Udruga skauta Savski gaj provodi ljetni kamp u Burnjaku, u općini Gornja Stubica, a u utorak ih je posjetio i zamjenik načelnika Vladimir Škvorc, koji je zajedno s predsjednicom udruge Višnjom Sremić i potpredsjednikom Damirom Sremićem obišao kamp. U programu ove godine sudjeluje 80 članova iz Hrvatske i inozemstva. Svojim programom i druženjem, članovi skautskog pokreta šire glas o Gornjoj Stubici i Hrvatskom zagorju.

Dio Gornje Stubice

Udruga skauta Savski gaj osnovana je 07. listopada 1992. godine kod Osnovne škole Savski gaj u Novom Zagrebu. 2003. godine, spletom okolnosti, udruga je po prvi puta postavila kamp u dolini Burnjaka i to je obilježilo njihovu buduću aktivnost. Udruga je naposlijetku kupila osam tisuća četvornih metara livade te su skauti na neki način postali dio Gornje Stubice.

Betlehemsko svjetlo

Članovi udruge unose Betlehemsko svjetlo uoči Božića u gornjostubičku župnu crkvu sv. Jurja i prenose svjetsku skautsku poruku mira i ljubavi. Sudjeluju i u mnogim drugim kampovima u Hrvatskoj i inozemstvu, pa je tako jedan član trenutno u Americi, a uskoro idu i u kamp u Crnu Goru. Na prostoru kampa Burnjak postavili su drvenu sjenicu i mjesto za roštiljanje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba