Zabočka škola u društvu najprestižnijih hrvatskih obrazovnih ustanova

Među pet posto najboljih brucoša FER-a, su i učenici Gimnazije Antuna Gustava Matoša

Objavljeno: 24.07.2019. zagorjeinternational

Zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva na svojoj je internetskoj stranici objavio kako je interes za taj studij velik i kontinuirano raste, a ove je godine FER kao prvi izbor izabralo preko 1200 maturanata. Za upisane studente kažu kako su oni najbolje što Hrvatska ima: od 640 brucoša, njih 429 je među tisuću najboljih maturanata prema državnoj maturi iz Matematike (viša razina), a njih 445 je među tisuću najboljih maturanata prema državnoj maturi iz Fizike. Dakle, više od polovice upisanih brucoša, njih 343, je među tisuću najboljih maturanata iz oba predmeta.
Brucoši su na FER stigli iz svih krajeva Hrvatske, a pet posto najboljih rezultata pri upisu postigli su učenici XV. gimnazije, II. gimnazije, V. gimnazije, Gimnazije Lucijana Vranjanina, III. gimnazije iz Splita, Tehničke škole Ruđera Boškovića, Srednje škola fra Andrije Kačića Miošića, Srednje škole Mate Blažine iz Labina, Tehničke škole Zagreb, III. gimnazije iz Osijeka, Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, Gimnazije iz Požege, Gimnazije Matije Mesića, Gimnazije Matije Antuna Reljkovića, Gimnazija Franje Petrića iz Zadra, a našla se tu i jedna zagorska škola – Gimnazija Antuna Gustava Matoša iz Zaboka.
Iz FER-a poručuju i kako im je drago što 23 posto nove generacije čine studentice, čime se nastavlja pozitivan trend upisa djevojaka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba