Gradonačelnik Zoran Gregurović o Šemničkim toplicama, izmještanju željezničko – cestovnog prijelaza Dolac i dodjeli koncesija za dimnjačara na području grada Krapine

“Istaknuta imena pokazala su interes za projektiranje Šemničkih Toplica”

Objavljeno: 24.07.2019. JM

Proveden je postupak javne nabave za izradu projektne dokumentacije za bazenski kompleks Šemničke toplice. Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović otkrio je kako su na natječaj pristigle četiri ponude.
– U tijeku je pregled i ocjena ponuda, a moram reći da među ponuditeljima koji su se javili na natječaj, ima stvarno istaknutih imena u nacionalnim razmjerima, koja su iskazala interes projektiranje – istaknuo je Gregurović.

Brojni upiti

Otkrio je i kako dobiva brojne upite vezano uz izmještanje željezničko – cestovnog prijelaza Dolac.
– Napokon je riješeno sve ono što se trebalo riješiti da bi se konačno došlo do raspisivanja postupka javne nabave za odabir izvođača. Otvaranje ponuda trebalo bi biti 29. srpnja, a nadamo se da ćemo dobiti onu koja će biti prihvatljiva i koju ćemo moći odabrati. Dakle, postupak javne nabave raspisan je sukladno zakonskim odredbama u Narodnim novinama, a prema troškovniku koji je napravljen prošle godine. Naravno, svjesni smo činjenice kako cijene rastu, pa ako iznosi ponuda budu veći, osigurat ćemo potrebna dodatna sredstva u proračunu. Moram istaknuti da je najveći trošak željeznička signalizacija, odnosno, oprema za prijelaz, dok manji dio troškova čini izgradnja ceste, nogostupa i javne rasvjete. No, što se tiče troškova željezničke oprema, dio iznosa, odnosno, 75 posto, financirat će HŽ infrastruktura, sukladno potpisanom Sporazumu, dok će preostalih 25 posto financirati Grad. Izgradnju ceste, nogostupa i javne rasvjete grad će financirati u stopostotnom iznosu – objasnio je gradonačelnik Gregurović.

Na četiri godine

Potvrdio nam je i kako je proveden postupak javne nabave za dodjelu koncesija za dimnjačara na području grada Krapine za sljedeće četiri godine. Gradsko vijeće donijelo je odluku o odabiru, a tko je odabran, znat će se nakon isteka žalbenih rokova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba