Pripadnik JVP-a Velika Gorica život je izgubio u subotu, nakon što je podlijegao ozljedama zadobivenima prilikom gašenja požara objekta

U 17 sati i zagorski će se vatrogasci sirenama oprostiti od svog tragično preminulog kolege

Objavljeno: 23.07.2019. JJ

Pogreb tragično preminulog pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica Ivana Galekovića (24) bit će danas na mjesnom groblju u Vukovini u 17 sati. Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković izdao je uputu da se prilikom ispraćaja s početkom u 17 sati i u trajanju 60 sekundi oglase sirene vatrogasnih vozila u svim vatrogasnim postrojbama u RH.
Na taj simboličan način vatrogasci će se oprostiti od svog kolege, koji je podlijegao ozljedama koje je zadobio prilikom gašenja požara objekta u Velikoj Gorici, u subotu, 20 srpnja.
– Vatrogasci su tu da gase požare, spašavaju ljude i imovinu te to rade vrlo uspješno i profesionalno. No, vatrogasni posao je iznimno opasan i toga je svjestan svatko tko se bavi ovim pozivom. Smrt mladog vatrogasca, pripadnika JVP-a Velika Gorica, velik je gubitak za postrojbu, njegovu obitelj i općenito hrvatsko vatrogastvo. U ime Hrvatske vatrogasne zajednice, ali i svoje osobno ime, izražavam duboku sućut – rekao je Tucaković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba