“LJETO U MARIJI BISTRICI”: Idućeg vikenda posjetitelje očekuje kazališna večer pod zvijezdama, uz Kerekesh Teatar

U marijabistričkoj knjižnici otvorena izložba radova šesnaestero sudionika prve ljetne bistričke kolonije

Objavljeno: 22.07.2019. zagorjeinternational

U sklopu velike manifestacije Turističke zajednice općine Marija Bistrica, “Ljeto u Mariji Bistrici”, u nedjelju je završila prva ljetna bistrička likovna kolonija, koja se održavala u subotu i nedjelju na središnjem bistričkom trgu.

Glazbeni program

Sudjelovalo je 16 umjetnika – Željko Breka, Birgit Brlečić, Drago Cvijetić, Jasenka Ferijanić, Zlatko Kuhar, Zdenka Lazar, Ivanka Leskovar, Damir Lukina, Radmilo Mihajlović, Mladenka Mikulec, Milena Mikuš, Željko Perešin, Andrea Pezić, Zvonko Pižir, Martina Sambol i Lorena Škuranec. Po završetku kolonije, u nedjelju je u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica otvorena i izložba, koja se može razgledati u radnom vremenu knjižnice, radnom danom od 8 do 15 sati, do kraja rujna. Izložbu je, uz najaktivnije sudionike Željka Perešina i Zvonka Pižira, otvorio načelnik Marije Bistrice Josip Milički, a o djelima je govorio kritičar Darko Bubanko. Program otvorenja upotpunili su i mladi umjetnici Nika Kovačić na gitari i svestrani Jurica Galoić, koji je najprije recitirao stihove Josipa Ozimca, a potom zasvirao gitaru. Posjetitelji su su u sklopu manifestacije u subotu imali prilike uživati u drugoj ovogodišnjoj filmskoj večeri u Hudekovoj bašči na bistričkom trgu, koju je organizirala Udruga Stav. Na programu je bio bugarski film “Minijatura za glasovir – Naraštaj liječnika koje nitko neće zamijeniti”, autorice Eldore Traykove.

Dan pobjede

U subotu, 27. srpnja, u sklopu ”Ljeta u Mariji Bistrici”, na rasporedu je još jedna urnebesna komedija Kerekesh Teatra ”Pokopaj me nježno”. Predstava će biti odigrana na središnjem bistričkom trgu, s početkom u 20 sati. U kolovozu se u sklopu ”Ljeta u Mariji Bistrici” slavi Dan pobjede, branitelja i domovinske zahvalnosti, i to u nedjelju, 4. kolovoza, od 20.30 sati. Uz ponudu vina Udruge vinogradara, vinara i podrumara Vinski Vrh, za zabavu će biti zadužen Psihomodo pop, a tu je i domaći rock sastav Tvoja mama. U subotu, 17. kolovoza, na rasporedu je pak još jedan Susret klapa, u organizaciji Klape Bistrica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba