Nakon teške prometne nesreće u Vučaku u kojoj su teško stradali 33-godišnjakinja i njeno dijete, poslali smo upit Hrvatskim cestama kada bi se mogla otvoriti dionica brze ceste Bedekovčina – Zlatar Bistrica. Evo što su odgovorili:

“Trenutno se završavaju radovi, otklanjaju nedostaci, čisti gradilište te prikuplja dokumentacija. Zahtjev za tehnički pregled ceste bit će predan do kraja ovog mjeseca”

Objavljeno: 18.07.2019. alenbrodar

Nakon teške prometne nesreće koja se u ponedjeljak dogodila na gradilištu brze ceste Bedekovčina – Zlatar Bistrica, u kojoj su teško stradali 33-godišnja vozačica i njezino dijete, pojavili su se brojni komentari i upiti zašto ta dionica, budući da je već mjesec dana asfaltirana čitavom dužinom, još uvijek nije otvorena za promet.

Brojni apeli

Naime, kako su domaći vozači primijetili da je cesta asfaltirana, počeli su je koristiti iako službeno nije otvorena, pa su mnogi od njih i dobili kazne. Daljnji apeli policije i izvođača radova nisu urodili plodom, pa su na ulazima, odnosno izlazima s te dionice postavljene betonske barijere, a nesretna se 33-godišnjakinja zabila upravo u jednu takvu barijeru. Stoga smo poslali upit Hrvatskim cestama kada bi se mogla otvoriti ta dionica brze ceste, ali i da li su teške betonske barijere najbolje rješenje najbolje rješenje za njeno zatvaranje, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti:
– Prometna signalizacija na brzoj cesti postavljena je prema projektu sa svim potrebnim suglasnostima. Barijere se upravo i postavljaju kako se gradilištem ne bi prometovalo. Izrazili bismo žaljenje zbog prometne nesreće koja se dogodila, međutim ovim putem apeliramo na građane da poštuju postavljene znakove i prometnu signalizaciju te ne prometuju gradilištem.

Ministarstvo graditeljstva

Trenutno se završavaju radovi, otklanjaju nedostaci te se čisti gradilište. Isto tako, prikuplja se atestno – tehnička dokumentacija za tehnički pregled. Po završetku navedenog podnijet će se zahtjev za tehnički pregled. Točnije, do kraja ovog mjeseca svi dokumenti zajedno sa zahtjevom za tehnički pregled bit će predani u Ministarstvo graditeljstva – stoji u odgovoru iz HC-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter