Franjevački trg u Varaždinu ponovno će ispuniti šarenilo boja, okusa i mirisa

DOĐITE NA TREĆI ŽUPANIJSKI PLAC: Očekuje vas bogatstvo domaćih proizvoda tridesetak proizvođača iz četiriju županija

Objavljeno: 18.07.2019. JJ

Ove subote zainteresirani će ponovno imati priliku za kupnju lokalnih proizvoda iz Varaždinske i okolnih županije. Treći po redu Županijski plac, izložbeno – prodajni sajam u organizaciji Varaždinske županije i Turističke zajednice Varaždinske županije, na kojem će se moći kupiti raznovrsni proizvodi od tridesetak proizvođača, održavat će se od 9 do 13 sati na Franjevačkom trgu. Naći će se tu svježe i prerađeno voće i povrće, sokovi, džemovi, vina, med i drugi pčelinji proizvodi, razna ulja (uključujući i bučino), lavanda i proizvodi od lavande, proizvodi od heljde, sirevi i suhomesnati proizvodi, domaća tjestenina i mlinci, ljuti umaci, prirodna kozmetika, kaktusi i sukulenti, pekarski i slastičarski proizvodi bez glutena, tradicionalna jela poput vidovečkog gibanika i kučanskog koščičjaka, narodne nošnje i predmeti s motivima tradicije, heklana odjeća i drugi uporabni i ukrasni predmeti ručnog rada. Sve su to djela vrijednih ruku proizvođača iz Varaždinske, Međimurske, Krapinsko – zagorske i Koprivničko – križevačke županije.

Kako kažu iz Varaždinske županije, šarolikost ponude nije jedina specifičnost ovog sajma – besplatan prostor za izlagače i njegovo smještanje u sam centar grada, čine Županijski plac jedinstvenim.

– Koncept se već pokazao uspješnim 18. svibnja i 29. lipnja, kada su održani prvi i drugi plac. No, budući da za uspješnost manifestacije nije dovoljna samo dobra inicijativa i kvalitetna organizacija, pozivamo vas da svojim dolaskom na Franjevački trg ove subote dokažete da je i vama stalo do naših lokalnih proizvođača i opskrbite se domaćim proizvodima. Jedino zajedno možemo im omogućiti opstanak i napredak – poručuju iz Varaždinske županije.

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba