Prema izboru časopisa i portala “Zaposlena”, žena godine je Nina Išek Međugorac, direktorica korporativnih komunikacija Hrvatskog telekoma, koja je pobijedila u konkurenciji voditeljice i urednice “Provjerenog” Nove TV Ivane Paradžiković, specijalistice nuklearne medicine u Kliničkom zavodu za nuklearnu medicinu KBC-a Split Ane Barić te zlatarske gradonačelnice Jasenke Auguštan – Pentek.

Promocija ženskih prava

Kako je istaknuto, “Zaposlena” kroz ovaj izbor, koji se u utorak u Hotelu Esplanade u Zagrebu održao po 24. puta, bira se žena koja je u protekloj godini postigla profesionalno značajan uspjeh, ali i u medijima promovirala ženska prava kroz vlastitu profesiju te pritom nastojala utrti put svojim mlađim kolegicama. Iako joj nije pripala titula Žene godine, Jasenka Auguštan – Pentek istaknula je kako je zadovoljna i iznimno ponosna na nominaciju.

– Hvala časopisu “Zaposlena” od srca. Za mene je nominacija za ženu godine velik uspjeh i čast te dokaz da je moj rad u Zlataru i u SDP-u prepoznat kao uspješan. Drago mi je da sam bila nominirana u društvu sa zaista vrhunskim ženama u svojim profesijama i ponosna što sam dio priče u kojoj Zaposlena promovira važnost žena u društvu i profesionalnom životu. Svjesni samo da ženama nije uvijek lako i da smo kao društvo često samo deklaratorno zagovornici ravnopravnosti spolova. Svjedoci smo toga i u političkom životu – u Hrvatskoj je samo 13 gradonačelnica, 35 načelnica i 30 saborskih zastupnica. Tim više je važna inicijativa kojoj sam se nedavno pridružila – Ženska mreža dužnosnica u lokalnoj samoupravi, čiji je cilj osvijestiti važnost žena u politici i hrvatskoj javnosti te potaknuti mlade obrazovane žene na politički angažman. Više od samo nominacije me veseli činjenica da je moja želja za oživljavanjem gospodarskog, kulturnog i javnog života u Zlataru zaživjela.

Nema više “grada slučaja”

Drago mi je da sam sa svojim timom pokrenula brojne infrastrukturne projekte, da smo uspješni u financiranju projekata i programa europskim sredstvima, da smo od “grada slučaja” došli do grada s većim prihodom po stanovniku koji je uredno ocijenjen “peticom” za financijsku transparentnost. Možda više od brojki, postali smo grad u kojem se ugodno živi, koji je zanimljiv investitorima i koji je danas drugačija i ugodnija sredina u kojem se živi kvalitetnije nego prije šest godina. Čestitam još jednom pobjednici, zahvaljujem časopisu “Zaposlena” i nastavljam djelovati u javnom i političkom životu istom energijom i voljom kao i dosad, kako bih ovu nominaciju i dodatno opravdala. Hvala vam – istaknula je Auguštan – Pentek u svojoj Facebook objavi.