PEDESET POSTO ŽUPANIJA, PEDESET POSTO OPĆINE I GRADOVI: Uz besplatne udžbenike koje u školskoj godini 2019./2020. osigurava država, stigla još jedna odlična vijest za roditelje i učenike

Svi zagorski osnovnoškolci dobit će besplatne radne bilježnice

Objavljeno: 17.07.2019. JJ

Nakon što je proteklih tjedana dio općina i gradova na svojim službenim internetskim stranicama objavio kako će u suradnji s Krapinsko – zagorskom županijom sufinancirati nabavu radnih bilježnica za zagorske osnovnoškolce, oglasila se i Krapinsko – zagorska županija, koja obavještava roditelje i učenike da će zajedno sa svim jedinicama lokalne samouprave s područja KZŽ financirati nabavu obaveznih radnih bilježnica za obavezne i izborne predmete za sve učenike osnovnih škola. Nabavu će izvršiti jedinice lokalne samouprave ili škole. Procijenjena vrijednost nabave radnih bilježnica je tri milijuna kuna, od čega KZŽ osigurava polovicu iznosa, odnosno, oko 1,5 milijun kuna.

Vlasništvo škola

Što se tiče udžbenika, odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, financijska sredstva za nabavu su, sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu, osigurana u državnom proračunu. Nabavu udžbenika za obavezne i izborne predmete izvršit će škole. Udžbenici će postati vlasništvo škola, a predat će se učenicima na korištenje.

Nema dodatnih zahtjeva

Iz KZŽ obavještavaju i kako, budući da će u školskoj godini 2019./2020. svi učenici osnovnih škola s područja županije imati osigurane i udžbenike i radne bilježnice, Županija neće primati dodatne zahtjeve za sufinanciranje njihove nabave.
Roditeljima osnovnoškolaca poručuju da se za sva eventualna pitanja oko postupka nabave ili eventualne potrebe za dodatnim radnim materijalima, obrate školama ili u Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Krapinsko – zagorske županije (049/329-076).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba