ZORICA KONDŽA, GAZDE, LJUBAVNICI, DOMENICA: U Zagrebu predstavljen bogat program osmog izdanja BadlFesta

POČINJE VRHUNSKI ČETVERODNEVNI TULUM: “Čitave Krapinske Toplice pretvorit ćemo u raspjevani plesni salon”

Objavljeno: 16.07.2019. Jožica Miklaužić

U Zagrebu je predstavljeno osmo izdanje BadlFesta, koji će se održati u Krapinskim Toplicama od 18. do 21. srpnja. Kako je istaknuto na press konferenciji, riječ je o velikom četverodnevnom tulumu na kojem će se cijelo mjesto pretvoriti u raspjevani plesni salon.

“Badlova špica”

– Festival nosi ime po Jakovu Badlu, čovjeku koji je prije više od 150 godina započeo lječilišni i kupališni turizam na ovom području, a danas Krapinske Toplice ponosno nose titulu najuspješnije destinacije zdravlja. Festival će trajati od 18. do 21. srpnja i u ta četiri dana mastit ćemo brkove na raznim lokacijama u Krapinskim Toplicama, od središnjeg perivoja do Trga Aquae Vivae i Aleje kestena te ostalih zanimljivih destinacija s najljepšim pogledima. Svakodnevno će program započinjati oko 9 sati ujutro i to u petak dječjom predstavom, a u subotu “Badlovom špicom”, po uzoru na onu zagrebačku. U večernjim satima očekuju nas Jelena Radan i grupa Meritas, Zorica Kondža i Gazde, zatim Ljubavnici, Trnje, Lana Škrgatić te zanimljiv etno remake koncept, koji će izvesti Ivan Jelić sa svojim orkestrom. Festival će svojim nastupom zaključiti Domenica – otkrila je voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice područja “Srce Zagorja” Karolina Hostić.
Tijekom festivala, održat će se i Gastro show te Badlov kulinarski kup, a voditelj ovog kulinarskog dijela programa bit će poznati hrvatski gastronomad Rene Bakalović.
– Osim nekih klasika, u čemu se već afirmirala naša manifestacija, mi sad gledamo malo unaprijed i želimo lansirati neke nove trendove. Tako će svi moći uživati u bogatstvu okusa pripremljenih delicija na temu “spa cuisine”, a riječ je o jednoj posebnoj kuhinji koja je prvenstveno zdrava, a sastoji se od lokalnih namirnica. Tu će biti uključeni i fantastični vinari koji se nalaze u neposrednoj okolici Krapinskih Toplica i njihova ponuda vrhunskih vina, te će na taj način ta priča biti zaokružena. Ja vjerujem da to ima budućnost, te se nadam da ćemo pod tim zajedničkim nazivom uskoro imati i kuharicu – rekao je Bakalović.

Terase i lokali

Na predstavljanju 8. BadlFesta bio je i načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić.
– Mislim da se festival kroz osam godina održavanja pokazao kao izvrsna dopuna osnovnoj turističkoj ponudi Krapinskih Toplica i ta četiri dana uistinu intenzivno žive svi lokali kod nas, a mislim da je sve to dobra podrška i našoj lokalnoj hotelskoj industriji. Ovom se prilikom želim zahvaliti svim ugostiteljima što podržavaju festival i što su involvirani sa svojom ponudom, jer se njihove terase i lokali isto tako u to vrijeme pretvaraju u pozornice – kazao je Svažić te najavio kako slijede vesela četiri dana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba