Svetu misu predvodio je vlč. Danijel Crnić, a okupilo se 15 kuburaških udruga

VELIKI DAN ZA ŽUPU MARINCI: Uz proslavu župne svetkovine, blagoslovljena dva nova vitraja

Objavljeno: 15.07.2019. JJ

U nedjelju je u Župi Marinci proslavljena svetkovina Blažene Djevice Marije Kraljice Mira, zaštitnice župe. Ove godine taj je važan dan bio još svečaniji, s obzirom na to da su blagoslovljena prva dva vitraja u župnoj crkvi – vitraj sv. Josipa, suzaštitnika župe, pod čiji je zagovor i zaštitu stavljena gradnja nove župne crkve 1962. godine, te vitraj bl. Alojzija Stepinca, koji je blagoslovio temelje stare, zavjetne crkve Kraljice Mira u Marincima, 19. listopada 1941. godine.

Blagoslov kuburaša

Proštenje je započelo blagoslovom kuburaša i procesijom, a svečano misno slavlje predvodio je vlč. Danijel Crnić, župnik u Župi Muke Isusove u zagrebačkom Vukomercu i predavač na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, koji je i blagoslovio vitraje.
Nakon mise, održano je prigodno druženje, uz nastup Limene glazbe Poljčane iz Slovenije, koje su organizirali župljani.

Odigrana predstava

Uz organizatore, KD “Sloga” Stipernica, sudjelovala su kuburaška društva “Kum” Maruševec, “Vinagorska kubura”, “Desinićka kubura”, “Tri kralja” Kraljev Vrh, “Ban Toma Erdödy” Kačkovec, “Sveti Martin” Poljana Sutlanska, Cigrovec, “Stara kubura” Stipernica, “Kostelska pištola – Keglevićeva straža”, “Kubure Erpenje”, “Radobojska kubura”, “Tahijevi puškari” Donja Stubica, “Okić” Klinča Sela, “Taborska kubura” Hum na Sutli, “Sveti Vid” Brezno, “Leopold Mandić” Hlevnica i Dobrovoljno vatrogasno društvo Stipernica.
Kuburaši su se tijekom čitavog poslijepodneva družili u Stipernici, a za njih je odigrana i predstava dramske sekcije KUD-a Pregrada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba