Članovi Plivačkog klub Olimp Zabok nastupili na jakom međunarodnom plivačkom mitingu “Zlatni medvjed” u Zagrebu

Srebrni Vili Sivec jedini osvajač odličja, Olimpovci se u finale kvalificirali 16 puta

Objavljeno: 15.07.2019. JJ

Tradicionalni plivački miting, 34. po redu “Zlatni medvjed”, kojeg je organizirao Plivački klub Medveščak, održan je u subotu i nedjelju na 50-metarskom bazenu BK Svetice u Zagrebu. Riječ je o natjecanju koje se održava od 1986. godine i jedan je od najpoznatijih mitinga u Hrvatskoj s međunarodnim karakterom. Ove godine nastupila su 253 natjecatelja iz 24 hrvatska, jednog njemačkog, jednog talijanskog, jednog estonskog, tri poljska, tri češka i dva slovenska plivačka kluba.

Osobni rekordi

Članovi Plivačkog kluba Olimp iz Zaboka, predvođeni sportskim direktorom Ivicom Androićem, nastupili su sa šest plivačica i tri plivača, koji su u dva dana natjecanja plivali prvo jutarnje kvalifikacije, a poslijepodne finalne utrke. Prema propozicijama organizatora, medalje se dijele samo najboljima u apsolutnoj kategoriji, bez obzira na dob plivača. Jedini osvajač odličja za Olimp bio je Vili Sivec, srebrni na 200 leptir. Od ostalih rezultata valja istaknuti, a što je bio i cilj, prolazak kvalifikacija i sudjelovanje u finalnim utrkama. Tako su se na ovom natjecanju Olimpovci ukupno kvalificirali 16 puta u finalne utrke, od toga šest puta u A, osam puta u B i dva puta u C finala, što predstavlja odličan rezultat.

Prvog dana natjecanja, Olimpovci su 10 puta prošli sito jutarnjih kvalifikacija i plasirali se u finalne utrke. Vili Sivec s rezultatom 2:13,90 na 200 leptir plasirao se u A finale, u kojem je s osobnim rekordom 2.11,97, osvojio srebrnu medalju. Na 50 leptir se također kvalificirao u A finale i s osobnim rekordom 26,05 osvojio osmo mjesto u ukupnom plasmanu ovoj jakog natjecanja. U finale najjače kategorije A plasirala se i Hana Sivec. Osobni rekord 1:05,95 na 100 leptir bio je dostatan četvrtog mjesta ukupnog poretka. Hana je na 50 slobodno plivala B finale i zauzela sedmo mjesto (apsolutno 17.). Odličnu izvedbu prezentirao je Petar Pavalić na 100 leđno, ušavši u B finale, koji je s rezultatom gotovo dvije sekunde bržim u finalu, s vremenom 1:05,95, osvojio drugo mjesto (apsolutno 12.). Petar je u kvalifikacijama na 100 slobodno ušao u C finale i osvojio sedmo mjesto (apsolutno 27.). Magda Slovenec se dva puta uspjela kvalificirati u B finale, na 50 leđno i 50 slobodno. Na 50 leđno zauzela je deveto mjesto (apsolutno 19.), isto kao i na 50 slobodno. Lana Halapir je ušla u B finale na 100 leptir i osvojila sedmo mjesto (apsolutno 17.). Mihaela Kramarić je ušla u B finale na 200 slobodno i s devetim mjestom, na kraju apsolutno bila 19.

Generalna proba

Drugog dana natjecanja, Olimpovci su se šest puta kvalificirali u finalne utrke. Prvo je Hana Sivec na 100 slobodno osvojila treće mjesto u B finalu (apsolutno 13.) i potom drugo mjesto na 50 leptir (apsolutno 12.). Vili Sivec je otplivao 100 leptir u A finalu, osvojivši ukupno šesto mjesto i deveto na 50 slobodno (sve apsolutno). Petar Pavalić je najbolji plasman na natjecanju ostvario na 200 mješovito u A finalu, gdje je osvojio deveto mjesto. Na 50 slobodno u C finalu bio je šesti (apsolutno 26.). S obzirom na predstojeće Kadetsko prvenstvo Hrvatske u plivanju, koje se idući petak i subotu održava na istom bazenu u Zagrebu, Androić je na natjecanje pozvao Janu Pavalić i Patrika Ercega, kojima je ovo natjecanje poslužilo kao generalna proba. Otplivani rezultati najavljuju odlične rezultate i borbu za sam vrh na državnom prvenstvu. Pored Jane i Patrika, plivala je i najmlađa Vanja Bartol.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba