Margečanski kraj i ove je godine, trinaestu godinu zaredom, tradicionalnom manifestacijom “Margetje – tak se negda delalo”, proslavio spomendan svoje zaštitnice sv. Margarete. Bogatim kulturno – umjetničkim, zabavnim i sportskim programom, od zaborava su sačuvani običaji i tradicija spomenutog kraja.
Sajam starih zanata okupio je mještane i njihove goste koji su pristigli iz cijele Varaždinske županije, a sajam je razgledao i zamjenik župana Tomislav Paljak, koji je pohvalio organizaciju manifestacije.
– Vidimo da i ove godine Margečan krase izložbeni štandovi udruga, OPG-ova te učeničkih zadruga koji predstavljaju svoje tradicionalne proizvode i rukotvorine i na taj način čuvaju tradiciju te običaje svojeg kraja. Udruga Margareta radi na intenziviranju društvenog i kulturnog života margečanskog i radovanskog kraja, a istodobno radi na očuvanju tradicije i očuvanju starih obrta – rekao je Paljak te dodao kako ovako veliku manifestaciju u malom mjestu poput Margečana mogu organizirati samo ljudi koji su istinski privrženi svome kraju, a imaju mnogo toga za pokazati brojnim posjetiteljima.