Krapinsko – zagorska županija Odjelu ginekologije i porodništva Opće bolnice Zabok predala vrijednu donaciju – benkice, plahte i jastuke za novorođenčad

Sve bebe rođene u zabočkoj bolnici otići će kući s benkicom ukrašenom logom “Bajka na dlanu”

Objavljeno: 12.07.2019. ivanabelosevic

Krapinsko – zagorska županija predala je Odjelu ginekologije i porodništva Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana donaciju od 120 komada benkica, 30 plahti i 30 jastuka za novorođenčad s logom “Bajka na dlanu”.
Zamjenica župana Jasna Petek tom je prilikom rekla kako Krapinsko – zagorska županija, kao istinska prijateljica djece, godinama potpomaže rad Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana.

Financijska donacija

– Naše rodilište je “Rodilište – prijatelj djece“ te je u pilot projektu “Rodilište – prijatelj majki“ i u tome ih Županija svesrdno podržava. Ovom donacijom benkica, jastuka i plahtica s logom Krapinsko – zagorske županije, želimo zahvaliti svima koji su došli ovdje i dali povjerenje našem rodilištu, a s druge strane, želimo stvoriti uspomenu na jedan prelijepi trenutak u životu, a to je rođenje djeteta. Želimo naglasiti identitet Zagorki i Zagoraca, tako da smo ovime poslali jednu pozitivnu energiju iz bolnice diljem naše županije i svima onima koji iz drugih dijelova Hrvatske dolaze ovdje roditi, ali i omogućili da djeca koja se ovdje rode, imaju lijepu opremu. Krapinsko – zagorska županija svim obiteljima koje imaju troje i više djece daje financijsku donaciju, a uz to će svi koji imaju petero i više djece i koje dođemo posjetiti, dobiti još jedan poklon, u kojem će se nalaziti nekoliko bodija s logom županije, podbradak i plahtice i to će biti jedna lijepa uspomena. Također, svaka bebica rođena ovdje otići će kući s benkicom s logom “Bajka na dlanu” – istaknula je Petek.

Voditelj Odjela ginekologije i porodništva OB Zabok i bolnice hrvatskih veterana Rajko Fureš kazao je kako KZŽ kontinuirano pomaže da se podigne razina kvalitete u rodilištu.
– Obnovili smo titulu “Rodilište – prijatelj djece“ i to je rezultiralo time da smo napravili velike pomake u humanizaciji poroda te se nalazimo među četiri rodilišta koja su bila u pilot projektu “Rodilište – prijatelj majki“ i to će nas dalje poticati da budemo prijatelji djece i majki i da naše Zagorke i Zagorci odlaze zadovolji, ali i da se vraćaju čim prije. Pokloni su prekrasni, to je jedan brend kojim pokazujemo da Županija skrbi za najmlađe i pokazuje da je to prva županija u Hrvatskoj koja nosi prestižni naziv “Županija – prijatelj djece“ – naglasio je Fureš te dodao kako je s današnjim danom, u bolnici ove godine rođeno 412 djece.

– To je nešto manje nego prošle godine, ali nadamo se da ćemo do kraja godine, usprkos teškim demografskim kretanjima, dostići lanjsku brojku i da će sve ići na bolje – pojasnio je Fureš.

Dokaz podupiranja

Zamjenica ravnatelja bolnice, anesteziologinja Ljiljana Družinec Hršak, rekla je kako je rođenje djeteta zasigurno jedan od najljepših trenutaka u životu svake žene.
– Izaći iz bolnice s opremom koja ima logo vaše županije i kraja, sigurno je nezaboravan osjećaj. Ovo je prekrasna donacija Županije i dokaz koliko ona podupire i ovu bolnicu i ovo rodilište. Zahvaljujem u ime Opće bolnice i želim da se ovakvom prigodom često sastajemo – zaključila je Družinec Hršak.

Predaji donacije nazočio je i župan Željko Kolar, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Martina Gregurović Šanjug te medicinske sestre s Odjela ginekologije i porodništva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba