Danas počinju 15. Dani kulture, zabave i športa u Velikoj Horvatskoj

SPOJ TRADICIJE, FOLKLORA I DOBRE ZABAVE: Očekuju vas nastupi KUD-ova, starinske igre i svirke Grupe Profeel i F-banda

Objavljeno: 12.07.2019. JJ

Danas počinju 15. Dani kulture, zabave i športa Horvatska 2019., koji će se održavati do nedjelje u Velikoj Horvatskoj, u općini Desinić. Danas u 17 sati na rasporedu je Večer dječjeg folklora, na kojoj nastupaju KUD Đurmanec, KUD Novi Golubovec, KUD Lobor, KUD Pregrada, KUD “Zlatko Baloković” iz Krapinskih Toplica i domaćini, KUD Horvatska. Uz nastupe dječjih folklornih skupina, bit će tu i tradicionalna natjecanja – skakanje u vrećama, igra šurleka, pikušovanje, potezanje štrika, stara kuglana i sl. U nastavku programa nastupa Grupa Profeel.
U subotu u 17 sati počinje Večer folklora, na kojoj, uz domaćine, nastupaju KUD “Ivan Goran Kovačić” iz Bibinja, FA “Dr. Ante Starčević” iz Gospića, KUD Pregrada, KUD “Elizabeta” iz Jalžabeta, FS Rogatec iz Slovenije i Klapa Brv iz Kumrovca. Bit će tu i žajganje starinskom cug žajgom, zaštitni znak među igrama, uz nastupe kuburaša “Desinićke kubure” i “Sloge”. U večernjim satima posjetitelje će zabavljati F-band, uz bogatu ugostiteljsku ponudu pod šatorom na igralištu područne škole.
Manifestaciju organizira KUD Horvatska s partnerima, Općinom Desinić i Turističkom zajednicom područja Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela, te uz pokroviteljstvo Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

“Sjedimo i gledamo kako nam se kuća raspada pred očima, a sami ne smijemo ništa dirati“

OSJEĆAJU SE TUŽNO I ZABORAVLJENO OD SVIJU: Kuća Viktorije Lešković (78) i Josipa Perešina (72) iz Jakšinca nakon potresa u ožujku dobila je crvenu oznaku. Dom su odbili napustiti jer, kažu, nisu dobili nikakav službeni dokument, i od tada čekaju rješenje svoje situacije, strahujući od novog potresa, koji bi za njih mogao biti koban

“Sjedimo i gledamo kako nam se kuća raspada pred očima, a sami ne smijemo ništa dirati“

Objavljeno: 24.01.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter