Gradonačelnik Zlatko Brlek darivao 16 novorođenih Klanjčana i njihove roditelje

“Do kraja godine predat ćemo prijavu za dobivanje statusa ‘Grada – prijatelja djece’, jer se uistinu trudimo ulagati za dobrobit svojih najmlađih sugrađana“

Objavljeno: 12.07.2019. IB

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek u srijedu je u Gradskoj knjižnici održao prijem za 16 novorođenih Klanjčana, rođenih u prvoj polovici ove godine i njihove roditelje. Uz čestitke, roditelji su primili i financijsku potporu grada u iznosu od dvije tisuće kuna za prvo dijete, tri tisuće kuna za drugo i četiri tisuće kuna za treće dijete, dok se za svako sljedeće dijete potpora povećava za tisuću kuna.

Novi dječji vrtić

Uz gradonačelnika, mališane su dočekale i ravnateljica knjižnice Maja Vukina Bogović te predsjednica Društva “Naša djeca” i ravnateljica Dječjeg vrtića “Kesten” Jelena Bašić. Brlek je roditeljima uputio čestitke i najljepše želje, te ih obavijestio da će ova generacija malih Klanjčana sigurno polaziti novi dječji vrtić u Klanjcu, čija izgradnja počinje za mjesec dana, a dovršetak se očekuje krajem iduće godine. Naglasio je i da će do kraja godine Grad Klanjec predati svoju prijavu kako bi dobio status “Grada – prijatelja djece”, jer se, kako je rekao, uistinu trudi ulagati za dobrobit svojih najmlađih sugrađana, pa je tako drugi grad u Hrvatskoj po izdvajanju proračunskih sredstava za predškolski odgoj prema broju svojih stanovnika te osmi po izdvajanju za obrazovanje.

Besplatno članstvo

Predsjednica Društva “Naša djeca” Klanjec Jelena Bašić, uz čestitke u ime DND-a, roditeljima je uručila poklon paket s dječjim potrepštinama, dok je ravnateljica Gradske knjižnice Maja Vukina Bogović obradovala roditelje trogodišnjim besplatnim članstvom u knjižnici te ih pozvala da ga koriste i za sebe i za svoje mališane, kako bi od najranijih dana kod njih razvijali ljubav prema knjigama i čitanju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba