Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije dobio četiri nova vozila za sanitetski prijevoz, vrijedna preko 1,3 milijuna kuna

“Sljedeće ćemo godine doći u poziciju da nam sva vozila budu ispod deset godina starosti”

Objavljeno: 11.07.2019. IB

Varaždinski župan Radimir Čačić i njegov zamjenik Robert Vugrin posjetili su Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije povodom primopredaje četiri nova vozila za sanitetski prijevoz, ukupne vrijednosti 1.339.500 kuna, od čega je 539.500 kuna iz decentraliziranih sredstava, a 800.000 kuna iz sredstava Županije. Vozila je prezentirao ravnatelj Zavoda Mladen Smoljanec, a tom prigodom župan Čačić je istaknuo kako je Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije “daleko iznad okvira i hrvatskih prosjeka”.

Još pet vozila

– I po broju specijalizanata i po broju timova te po kvaliteti vozila, naš Zavod prednjači. Nažalost, u vrijeme recesije, nisu se obnavljala vozila, no proteklih nekoliko godina se to ipak intenzivno radi. I sa sljedećom godinom ćemo dobiti pet novih vozila, ali onih s pogonom na četiri kotača, što je ipak najskuplja razina vozila, koja će služiti za hitnu pomoć. Mi ćemo doći u poziciju da će sva vozila biti ispod deset godina starosti. Što se tiče vozila hitne pomoći, tamo nijedno vozilo neće biti starije od pet godina i time završavamo ciklus ulaganja. Vozila su svake godine sve bolje opremljena i to je odlično i za djelatnike i za pacijente. Inače, želim istaknuti kako ne postoji nikakav standard koliko specijalista sami Zavodi trebaju imati. Spomenimo kako je, recimo, prije četiri godine u Hrvatskoj bilo ukupno devet specijalizanata za hitnu pomoć, od toga čak pet u Varaždinu. Mi smo sami sebi odredili standarde, a tako treba biti u budućnosti i toga se treba držati – rekao je Čačić.

U četiri ispostave

Ravnatelj Zavoda Mladen Smoljanec naznačio je kako su vozila opremljena po svim suvremenim propisima i standardima.
– Vozila će biti raspoređena u sve četiri ispostave, Varaždin, Ivanec, Novi Marof i Ludbreg. Kada se uvedu u promet, izlučit će se iz upotrebe četiri najlošija vozila. Naglašavam kako Zavod ima 15,5 timova sanitetskog prijevoza, a to znači 31 vozilo, 31 vozača i 16 medicinskih tehničara/sestara – otkrio je Mladen Smoljanec.
Primopredaji vozila nazočio je i predsjednik Upravnog vijeća Zavoda Vladimir Kozjak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba