Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak će u Krapini potpisati Ugovor o prijenosu osnivačkih prava nad Veleučilištem Hrvatsko zagorje Krapina na Republiku Hrvatsku

NOVA ERA – VHZK DANAS POSTAJE JAVNO: Zagorskim studentima bolja dostupnost visokog obrazovanja i mogućnost besplatnog studiranja “kod kuće”

Objavljeno: 11.07.2019. zagorjeinternational

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak danas će u Krapini potpisati Ugovor o prijenosu osnivačkih prava nad ustanovom Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina na Republiku Hrvatsku, čime će započeti nova era za zagorske studente i sve one koje žele studirati na krapinskom Veleučilištu.
Prijenosom osnivačkih prava Veleučilište postaje javno te se time omogućuje bolja dostupnost visokog obrazovanja, besplatno obrazovanje, odnosno studiranje svima koji su do sada pokazivali interes za studij ali zbog visokih troškova studiranja to nisu bili u mogućnosti.
Ugovor će s ministricom potpisati krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, načelnik Đurmanca Damir Belošević, načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša, načelnik Jesenja Andrija Ranogajec, načelnik Petrovskog Ivan Šanjug i načelnik Radoboja Anđelko Topolovec.
– Prioritet naših politika je obrazovanje i namjera da našoj djeci osiguramo bolje i dostupnije uvjete obrazovanja jer ono nema alternativu. I ova odluka o prijenosu vlasništva dio je te politike i rezultat upornosti HNS-a, ali i potpore HDZ-a i SDP-a – istaknuo je predsjednik Županijske organizacije HNS-a KZŽ Robert Šplajt i naglasio kako je ovo uz “Školu za život”, još jedan korak u poboljšanju obrazovne strukture u Krapinsko – zagorskoj županiji, koja je nažalost jedna od županija s najmanjim udjelom visokoobrazovnih stanovnika u RH.
Na studijske programe Veleučilišta inače je upisano 157 studenata, od čega 78 redovitih studenata i 79 izvanrednih studenata. Danom stupanja na snagu ovoga Ugovora Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina nastavlja s radom kao javno veleučilište u smislu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba