Iz Programa ruralnog razvoja, novih 57,5 milijuna kuna mladim poljoprivrednicima

S područja KZŽ odobreno je 16 ugovora, vrijednih preko pet milijuna kuna

Objavljeno: 09.07.2019. IB

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić prisustvovao je potpisivanju 196 novih ugovora iz operacije 6.1.1 “Potpora mladim poljoprivrednicima“ iz Programa ruralnog razvoja koje je s korisnicima potpisala ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić.

Motiviranje mladih

Ugovori su vrijedni više od 57,5 milijuna kuna, a svrha natječaja je generacijska obnova, odnosno pomoć mladim poljoprivrednicima koji postaju nositelji i odgovorne osobe poljoprivrednog gospodarstva za početak poslovanja čime se dodatno motivira  mlade poljoprivrednike da ostanu na ruralnom prostoru i razvijaju svoje poslovanje. S područja Krapinsko – zagorske županije odobreno je 16 ugovora ukupne vrijednosti 5.050.125 kuna.

Do 100 posto

Korisnici potpore za mlade poljoprivrednike su osobe između 18 i 40 godina starosti, koje posjeduju odgovarajuće profesionalne vještine i znanja o poljoprivredi i koje su prvi put postavljene kao nositelj poljoprivrednog gospodarstva. Poljoprivredno gospodarstvo u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu mora pripadati ekonomskoj veličini u rasponu od 8.000 do 49.999 eura, a potpora iznosi do 100 posto vrijednosti ukupnih prihvatljivih troškova, odnosno do 50.000 eura po korisniku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba