U Svetom Križu Začretju osnovana Zajednica braniteljskih udruga KZŽ, za predsjednika izabran Mladen Ptičar

“Realizirat ćemo projekte dokumentarca ‘Zagorci u Domovinskom ratu’ i Spomen – doma te pokrenuti inicijativu za proglašenje 18. studenog državnim praznikom“

Objavljeno: 09.07.2019. IB

U subotu je u prostorijama HVIDR-e Zabok u Svetom Križu Začretju, osnovana Zajednica braniteljskih udruga Krapinsko – zagorske županije, koja  predstavlja pravnu osobu koja koordinira braniteljske udruge s područja županije i udruge povezane s KZŽ.

Vodstvo Udruge

U vodstvo Udruge su izabrani Željko Herceg, Robert Jukić, Ivan Pucko, Ernest Bifel, Josip Novačko, Rajko Šurbek, Ivan Babić, Davor Kantolić, Krunoslav Kučiš, Dražen Strabić i Mladen Ptičar, koji je ujedno izabran i za predsjednika Zajednice. Tajnik je Krunoslav Kučiš, a blagajnik Dražen Strabić. Novoizabrani predsjednik iznio je ciljeve te rekao kako je potrebno veće zajedništvo među braniteljima u županiji.

– Pokrenut ćemo inicijativu za podizanja spomenika po općinama i gradovima za smrtno stradale branitelje, inicijativu za imenovanje i preimenovanje ulica u čast braniteljima ili postrojbama Oružanih snaga RH, održavati predavanja po školama u KZŽ u sklopu projekta “Očuvanje digniteta Domovinskog rata i promicanje istine o Domovinskom ratu“, pokrenuti nagradni natječaj za mlade i realizirati projekt dokumentarnog filma “Zagorci  u Domovinskom ratu“. Pred nam je i realizacija spomen – doma Domovinskoga rata, pokretanje inicijative za dodjelu odlikovanja iznimno zaslužnim ratnim veteranima, pomoć pri rješavanju stambenog pitanja,  iznošenje javnih stavova u vezi društveno – političkih događaja/prijepora u županiji i državi, realizacija i provedba  EU projekata vezanih za branitelje i stradalnike  i napose pokretanje inicijative za proglašenje 18. studenog državnim praznikom, kao Dan stradanja u Domovinskom ratu – kazao je Ptičar.

Izabran je Nadzorni odbor čiji članovi su Stjepan Zimić, Miljenko Šaško i Dominik Mezak te Sud časti kojeg čine Josip Šuštić, Anđelko Tadić i Božidar Jurički.

Udruge članice

U osnivačkom aktu potpisnice Zajednice su Udruga ratnih veterana 1.gardijske brigade “Tigrovi“, Udruga specijalne jedinice policije “Barun”, Udruga prvi hrvatski redarstvenik,  Udruga hrvatskih branitelja Desinić, Udruga hrvatskih branitelja Marija Bistrica, Udruga hrvatskih branitelja  Radoboj, Udruga hrvatskih branitelja Zlatar i Udruga hrvatskih branitelja Krapina.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba