Održano hodočašće župa Krapinskog dekanata Majci Božjoj Jeruzalemskoj na Trški Vrh

VLČ. JOSIP ČULIG: Molitva je naš putokaz, zato molite svakodnevno, kako u vašim crkvama, tako i u obiteljima

Objavljeno: 08.07.2019. JJ

Već nekoliko godina zaredom, prve nedjelje u srpnju održava se hodočašće župa Krapinskog dekanata Majci Božjoj Jeruzalemskoj na Trški Vrh. Prije misnog slavlja, održana je pobožnost križnog puta, a misno slavlje je predvodio vlč. Josip Čulig, uz koncelebraciju svećenika iz dekanata i trajnog đakona Slavka Milakovića.
U poticajnim riječima homilije, vlč. Čulig je pozvao vjernike da razmisle gdje mogu donijeti mir, ako vlada nemir u obiteljima, mjestu i selu, gdje mogu izazvati otvorenost, ako prijeti zatvorenost, nasilje i strah, gdje mogu ljudima koje susreću pružiti potporu i pomoć, gdje mogu posvetiti svoje vrijeme onima koji su usamljeni i očajni.
– Isus traži od svojih učenika da mole. Molite dakle Gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju. A da bismo mi pravilno svjedočili svoje kršćanstvo, važna je molitva, svakodnevna, kako u našim crkvama, tako i u našim obiteljima. Danas smo došli upravo na takvu molitvu, a kroz molitvu koja je naš putokaz, želim svima vama da uz zagovor naše nebeske Majke Marije i blaženog Alojzija Stepinca sretno prispijemo jednog dana  u nebeske dvore  našeg milosrdnog Oca na nebesima – zaključio je vlč. Čulig.
Nakon misnog slavlja, hodočasnici su tradicionalno obišli oltar Majke Božje Jeruzalemske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba