ZABAVA DO JUTARNJIH SATI: Tradicionalna “Tamburaška noć” u Maču i ove godine privukla brojne posjetitelje

Publiku zabavljali Kavaliri i Gazde, “Kajda” proslavila 15. rođendan, a na “Zlatnoj tamburici” pobijedili Hohštapleri

Objavljeno: 08.07.2019. JJ

Proteklog je vikenda u Maču održana tradicionalna “Tamburaška noć”, trodnevna kulturno – zabavna manifestacija. Dugogodišnji organizator, KUD “Ljudevit Gaj” Mače, i ove je godine uz pomoć sponzora i prijateljskih udruga pripremio bogat kulturno – sportski program, a za dobru zabavu pobrinuli su se zabavni sastavi Kavaliri, Gazde, Amantes Band i Fiškali. Manifestaciju je otvorila Limena glazba DVD-a Mače, a uslijedio je koncert Ženske vokalne grupe “Kajda” i njihovih gostiju, ususret obilježavanju 15. obljetnice njihova rada i djelovanja. Brojne posjetitelje u ime organizatora pozdravila je predsjednica KUD-a domaćina Monika Sedak, a manifestaciju je otvorila načelnica Mača Mladenka Mikulec.

Šahovski turnir

U subotu je održano druženje dječjih sekcija KUD-a i njihovih prijatelja, a u večernjem folklornom programu pridružile su im se i ostale sekcije KUD-a. Na šahovskom turniru u organizaciji Šahovskog kluba “Gaj” Mače, sudjelovalo je 50-ak šahista, a odličan rezultat ostvario je domaći šahist Marko Sokolić. U nedjelju je održano natjecanje u lovačkom streljaštvu, u organizaciju Lovačke udruge “Fazan”, a završnu večer manifestacije obilježila je “Zlatna tamburica”, natjecateljska smotra tamburaških sastava. Smotru su otvorili domaćini, revijalnim nastupom tamburaške sekcije KUD-a, a u natjecateljskom dijelu sudjelovali su Tamburaši godine, Barajt band, TS Tajna, TS Vikendaši i TS Hohštapleri.

Novčane nagrade

Prema odluci tročlanog žirija u sastavu Robert Mihovilić, Danijel Rožanković i Nikola Šrajbek, treće je mjesto osvojio TS Tajna band, drugi je bio Barajt band, a pobjednici ovogodišnje “Zlatne tamburice” TS Hohštapleri. Uz financijsku potporu Općine Mače, svi sudionici nagrađeni su s 500 kuna, a prva tri mjesta osvojila su dodatne novčane nagrade u iznosu od 500 kuna za treće, tisuću kuna za drugo i 1500 kuna za prvo mjesto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba