Članovi Plivačkog kluba Olimp Zabok nastupili na Regionalnom prvenstvu Hrvatske za Regiju 4 u Sisku

KLUB S NAJVIŠE ODLIČJA: Osvojili 115 medalja, od čega 50 zlatnih

Objavljeno: 08.07.2019. JJ

Sisak je prošlog vikenda bio domaćin Regionalnog prvenstva Hrvatske za Regiju 4 u kategorijama seniora, mlađih seniora, juniora, mlađih juniora, kadeta i mlađih kadeta. Nastupili su natjecatelji iz plivačkih klubova teritorijalno najveće regije u Hrvatskoj, domaćina Sisak Janafa, Đakova, Osijek Žita, Virovitice, Čakovečkog plivačkog kluba, Međimurja, Baroka iz Varaždina, Vinkovačkog plivačkog kluba, Plivačkog kluba Varaždin, Marsonije, Oriona iz Vinkovaca, Varaždinskih Toplica, Cerine iz Koprivnice i Olimpa iz Zaboka.

28 predstavnika

Regionalno natjecanje održano je u na 50-metarskom bazenu ŠRC-a Sisak u četiri dijela programa. Organizator je bio Hrvatski plivački savez, a priređivač domicilni Plivački klub Sisak Janaf i plivački klubovi Regije 4. PK Olimp Zabok, pod vodstvom sportskog direktora Ivice Androića, nastupio je s 28 predstavnika, 15 plivačica i 13 plivača. Ukupno su u individualnim i štafetnim utrkama osvojili 115 medalja, od toga 50 zlatnih, 34 srebrne i 31 brončanu, čime su i ove godine postali klub s najviše osvojenih medalja.
Na natjecanju su podijeljene i medalji i prigodni pokloni pobjednicima Lige Regije 4 za sezonu 2018./2019. U kategoriji juniora, prvu nagradu primila je Hana Sivec, a u kategoriji mlađih juniora, Tesa Novak i Vili Sivec.
U individualnim disciplinama ovog Regionalnog natjecanja, 13 zlatnih medalja osvojio je najstariji Vili Sivec (2003.). Jana Pavalić (2007.) je osvojila osam zlata, Hana Sivec (2003.) šest zlata, Patrik Erceg (2005.) dva zlata i Emma Horvat (2008.) jedno zlato. Osvajači medalja bili su još i Magda Slovenec, Lana Halapir, Petar Pavalić, Mauro Šipek Glavač i Leon Novak.

Štafetne utrke

U štafetnim utrkama, Olimpovci su osvojili 36 medalja, od čega 20 zlatnih, 12 srebrnih i četiri brončane. Osvajači medalja u štafetnim utrkama su Vili Sivec (5), Patrik Erceg (5), Mauro Šipek Glavač (5), Hana Sivec (2), Jana Pavalić (2), Magda Slovenec (2), Vanja Bartol (2), Leon Novak (2), Patrik Dinjar (2), Toto Šipek Glavač (2), Matija Bartol (1) i Ivan Fučkar (1).
Na ovom natjecanju plivali su i popravili svoja osobna vremena Gašpar Futivić, Enio Horvat, Niki Horvat, Dominik Kramarić, Mihaela Kramarić, Gita Vlahek, Hana Blažević, Lori Šipek Glavač, Lea Piljek, Lucija Borošak, Emili Halapir, Melani Halapir i najmlađa Helena Dinjar. Iduće natjecanje, “Zlatni Medvjed” za starije održava se idućeg vikenda u Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba