Tradicionalnu manifestaciju, 38. Tamburašku noć u Maču u petak je svojim nastupom otvorila Limena glazba Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mače. Uslijedio je koncert Ženske vokalne skupine Kajda kojim su članice najavile obilježavanje 15 godina djelovanja, a u izvedbi njihovih i drugih popularnih pjesama pridružili su im se glazbeni sastav Kavaliri iz Bednje, Martin Žučko i ŽVS Allegre iz Varaždina. Glavni slavljenički koncert i promociju trećega CD-a, Kajde su najavile za 24. studenog.

Nova lokacija

Mnogobrojne posjetitelje pod šatorom, ove godine na novoj lokaciji, asfaltiranom igralištu NK Gaj, u ime organizatora pozdravila je Monika Sedak, predsjednica KUD-a Ljudevit Gaj. Tamburašku noć otvorila je načelnica općine Mače Mladenka Mikulec, zahvalivši KUD-u i ostalim udrugama koje sudjeluju u manifestaciji. Nakon koncerta Kajdi, okupljene su nastavili zabavljati Kavaliri te tamburaški sastav Gazde.U subotu prije podne održano je druženje djece uz tradicionalne igre, trening lovaca te tradicionalni šahovski turnir, dok su u večernjem programu posjetitelji imali priliku uživati u nastupima folklornih skupina i Amantes banda.

Izvlačenje tombole

Večeras, s početkom u 20 sati na rasporedu je natjecateljska smotra tamburaških sastava “Zlatna tamburica“, na kojoj će nastupiti Barajt Band, Kontra Band, Tamburaši godine, Vikendaši Band, Tamburaški sastav Hohštapleri i Tamburaški sastav Tajna te, revijalno, tamburaška sekcija KUD-a Mače. Nakon toga, oko 22 sata, nastupit će Fiškali te će biti izvlačenje tombole.