POČELO “LJETO NA SAVI”: Posjetitelje uz Hendrixov most i Most slobode u Zagrebu, očekuje 70-ak kulturnih večeri, niz predstava, igraonica i radionica

ZA SVAKOG PONEŠTO: Osim u glazbi, posjetitelji će moći uživati u jahanju, spuštanju kajakom niz Savu, vježbanju uz glazbu, Festivalu tolerancije i filmskim večerima

Objavljeno: 06.07.2019. zagorjeinternational

Jučer ujutro, na lokacijama uz Hendrixov most te na obje obale kod Mosta slobode u Zagrebu, započela je provedba kulturno – sportskih programa u okviru manifestacije “Ljeto na Savi“. Tako su na lokaciji kraj Mosta slobode posjetitelji imali priliku jahati konje te naučiti ponešto o timarenju i čišćenju konja i opreme, ali i zaigrati odbojku, disk golf ili ultimate frisbee. Večer je rezervirana za grupni program vježbanja uz glazbu na lokaciji kod Hendrixovog mosta.

Kineska vještina

Na istoj lokaciji se danas od jutarnjih sati nastavlja provedba programa pa će od devet sati krenuti škola nordijskog hodanja, sat vremena kasnije program spuštanja Savom u raftu, a od 19 sati atletska natjecanja u višebojima. Na lokaciji kod Mosta slobode od 11 sati bit će demonstracija kineske borilačke vještine wushu.
Do službenog otvorenja građane će kod Hendrixovog mosta i Mosta slobode svaki dan zabavljati DJ-i.
Tijekom cijelog ljeta će na navedenim lokacijama za građane biti organizirane različite besplatne kulturne i sportske aktivnosti pa će posjetitelji moći uživati u jahanju konja, igranju odbojke na pijesku, air badmintonu, ultimate frisbeeju, disk golfu, nordijskom hodanju, raftingu, spuštanju kajakom niz Savu, atletici i grupnim vježbanja uz glazbu. Od sportsko – rekreativnog programa, provodit će se i sportska škola za djecu s invaliditetom, ribolovne aktivnosti i natjecanja, šahovski turniri, paragliding i slično.

Višegodišnji projekt

U okviru kulturnog programa, očekuje se 70-ak dana kulturnih večeri u kojima će biti 50-ak nastupa DJ-a, jednako toliko predstava, niz radionica i igraonica, 70 filmskih večeri, live nastupi glazbenika svake subote, izložbe, ekološke radionice, radionice školskog muzeja i Festival tolerancije.
Manifestacija “Ljeto na Savi” zamišljena je kao višegodišnji projekt koji bi na Savu opet trebao vratiti život te privući Zagrepčane i njihove goste te učiniti ovo odredište nezaobilaznim mjestom kada je u pitanju ljetna zabava u metropoli.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba