[FOTOGALERIJA] Održana prva večer 14. po redu Hoomstocka

Vrhunska glazbena imena na humskoj pozornici privukla posjetitelje, večeras finale uz Vojka V. i Kawasaki 3p

Objavljeno: 06.07.2019. Jožica Miklaužić

Prva večer 14. po redu Hoomstocka – rock festivala humanitarnog karaktera svojim je raznovrsnim programom namijenjenim svim generacijama, privukla velik broj posjetitelja. Na humskoj su se pozornici i ove godine prvog dana festivala okupila vrhunska hrvatska kao i slovenska glazbena imena.

Humanitarni karakter

Festival su tako svojim nastupom otvorili gosti iz Slovenije, mnogima dobro poznata ljubljanska četvorka Haiku Garden, nakon kojih su pozornicu okupirali dečki zagrebačkog banda Porto Morto.

Posjetitelji su imali prilike uživati i u energičnom nastupu Krankšvestera, kontroverznog osječkog hip hop dvojca koji su dodatno digli atmosferu na humskom igralištu. Uslijedio je nastup Svemirka koji su donijeli zarazni pop retro sound, a potom su se na pozornicu popeli riječki rockeri jedinstvenog modnog izričaja Let 3, te nakon pet godina ponovno zapalili humsku publiku.
Ovaj, sada već regionalno poznati festival, 14 godinu zaredom održava se zahvaljujući organizaciji ekipe iz Humske udruge mladih.
– Zadovoljni smo posjećenošću, a s obzirom na to da je ove godine i vrijeme na našoj strani, mislim da bi drugi dan festivala trebao okupiti još veći broj posjetitelja – rekao nam je jedan od organizatora Igor Brezinšćak te istaknuo kako i ove godine festival ima humanitarnu crtu, pa će se tako prikupljena sredstva donirati najpotrebitijima.

Drugi dan festivala

Danas navečer, od 18 sati, nastupom pobjednika ovogodišnjeg HGF – a sastava Vrulja započinje glazbeni program drugog dana festivala. U nastavku će nastupiti Domagoj Šimek, afirmirani zagrebački kantautor, koji je prošle godine objavio svoj prvi samostalni album, te M.O.R.T., autorski punk blues band iz Sinja, zatim legendarni Kawasaki 3P, Vojko V., Paul The Walrus i Them Moose Rush dok će DJ duo Jogurt & Vlad’o biti zaduženi za dobar štimung u parku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba