Ovog vikenda Ljeto u Mariji Bistrici nudi pregršt događanja

Večeras počinju “Dani folklora i zabave“ na Lazu, mališani će u nedjelju uživati u “Danu dječjeg stvaralaštva“, a ljubitelji prirode na “Planinarskoj obilaznici oko Marije Bistrice“

Objavljeno: 05.07.2019. IB

Nastavlja se manifestacija Ljeto u Mariji Bistrici.  Večeras, počinju “Dani folklora i zabave“ na Lazu i traju sve do nedjelje, jer KUD Laz slavi 15 godina kulturno – umjetničkog rada i pritom nudi pregršt događaja. Tako je večeras od 19 sati na programu “Večer s pjesmom i tamburom uz glazbeni sastav “Fijakeri“. Sutra je “Večer folklora“ uz glazbeni sastav “Putnici“. Program završava u nedjelju, uz “Dan dječjeg stvaralaštva“ i nastupom glazbenog sastava “Dinacordi Luna Band“ od 18 sati.
Program se u nedjelju, nastavlja i u Mariji Bistrici, gdje Planinarsko društvo “Grohot“ organizira tradicionalni pohod “Planinarskom obilaznicom oko Marije Bistrice“. Okupljanje i doček gostujućih planinarskih društava planiran je od 8 do 9 sati . Polazak je u 9 sati na početku Šetnice za dušu i tijelo – Mirko Fulir na bistričkoj kalvariji. Od 12.30 slijedi druženje na nogometnom igralištu NK Mladost.
U 10 sati na središnjem bistričkom trgu održat će se manifestacija“Za svakog hodočasnika jedan štrukel“ uz prezentaciju izrade bistričkih štrukli, te njihovu prodaju u humanitarne svrhe koju organizira Udruga Hrvatskih žena Marija Bistrica. U sklopu programa nastupat će “Šarene loptice“.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba