Povodom Dana Hrvatske obrtničke komore, dodijeljene prestižne nagrade i priznanja

BRAVO ZA ZAGORCE: Plaketu “Zlatne ruke” osvojila OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički, a nagradu “Šegrt Hlapić“ Matej Hlad iz Kraljevca na Sutli

Objavljeno: 05.07.2019. IB

Povodom Dana Hrvatske obrtničke komore, najzaslužnijim obrtnicima koji su svojom aktivnošću i suradnjom s HOK-om dali izniman doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija, dodijeljene su nagrade i priznanja.

Najbolji učenik

Važno priznanje, između ostaloga, je plaketa “Zlatne ruke” s pisanim priznanjem, a posebnom odlukom predsjednika HOK-a Dragutina Ranogajca ta je plaketa uručena Osnovnoj školi Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog, u znak podrške njihovom radu. Naime, ta je škola prvo poduzetničko gnijezdo, u sklopu kojeg brine o tome da njeni učenici već u najranijoj dobi stječu poduzetničke vještine.
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, već tradicionalno, na proslavi Dana HOK-a, uručuje i nagradu “Šegrt Hlapić“, najboljim učenicima, školi i mentoru. Ove je godine nagradu za najbolju školu dobila Industrijsko – obrtnička škola Šibenik, najboljom mentoricom proglašena je Marijana Babić iz Zagreba, vlasnica Frizerskog salona “Marijana“, a nagrada koja je namijenjena učenicima, ove je godine dodijeljena Mateju Hladu iz Kraljevca na Sutli.

1175 majstora

Isto tako, u okviru ovog važnog godišnjeg događanja, promoviraju se i novi majstori. Hrvatska obrtnička komora ponosi se brojkom od njih 1175 koji su u proteklih godinu dana položili majstorske ispite.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba