Kod Sportskog centra Gornja Stubica i na Bedekovčanskim jezerima, uspješno održano 18. izdanje Zagorskog triatlona

Pobjednik glavne utrke Slovenac Matija Meden, kod žena slavila Marija Lukina iz gornjostubičkog TK Rudolf Perešin

Objavljeno: 04.07.2019. zagorjeinternational

U nedjelju je kod Sportskog centra Gornja Stubica i na Bedekovčanskim jezerima uspješno održan 18. Zagorski triatlon – kup Hrvatske u sprint triatlonu i mini akvatlonu za početnike. Uz te glavne utrke, u programu su bile i promo utrke akvatlon za kadete, te utrka djece i građana u trčanju.

Najmlađi akvatlonci

Prvo su nastupali najmlađi akvatlonci, početnici A i B, koji su plivali 100 metara i trčali 500 metara, te kadeti, koji su imali 375 metara plivanja i 1,4 kilometra trčanja. U kategoriji početnika i početnica te ukupnu pobjedu u toj utrci odnio je Patrik Dinjar iz Triatlon kluba Rudolf Perešin. Bio je to njegov prvi nastup na takvoj utrci. Uz Patrika, pobjedu za TK Rudolf Perešin odnijela je i njegova mlađa sestra Helena Dinjar, u kategoriji početnica A, te Petar Hren, u kategoriji početnika A. U utrci akvatlona za kadete, najbrži je bio Tin Rebić iz TK Swibir.
Glavna utrka bio je sprint triatlon, koji uključuje 750 metara plivanja, 20 kilometara bicikla i pet kilometara trčanja. Kao i obično, plivački segment utrke održao se na Bedekovčanskim jezerima, nakon čega se biciklistički dio vozio od jezera Bajer do Sportskog centra Gornja Stubica, gdje se završilo sa zadnjim segmentom utrke, trčanjem. Pobjednik utrke bio je poznati slovenski triatlonac Matija Meden iz 3KM Maribor, drugi Martin Štefan iz TK Zrinski i treći Tin Kaurić iz TK Velika Gorica. Kod žena, prvo je mjesto osvojila Marija Lukina iz TK Rudolf Perešin, koja je ponovila uspjeh iz 2016. godine. Druga je bila Dunja Gorup iz TK Maksimir i treća Ana Šumah iz Slovenije (TK 3KM).

Štafeta

U sprint triatlon utrci, održano je i štafetno natjecanje, gdje je najbrža bila domaća ekipa “Metalis”, u sastavu Matija Lukina, Marko Đurđević i Stjepan Martinić. Druga je bila “Sljemenaši(ca)”, a treća VK Zagreb. Ekipa TK Rudolf Perešin, u sastavu Marija Borovec, Krunoslav Borovec i Stela Cvetković, zauzela je četvrto mjesto.

FOTO: Facebook/Triatlon klub Rudolf Perešin

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba