Policajci postaje Vrbovsko, u suradnji s policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko – goranske, nakon višemjesečne su akcije uhvatili 27-godišnjakinju i njezina godinu dana starijeg pomagača koji su na više od šest tisuća adresa širom Hrvatske tijekom pet godina poslali naručene tenisice raznih zaštićenih robnih marki, piše Novi list.
Na konferenciji za medije održanoj u PU primorsko – goranskoj, istaknuto je kako je dvojac prodajom lažnih “Adidas”, “Nike”, “Converse” i drugih robnih marki, u razdoblju od 2014. do svibnja 2019. godine zaradio više od 1.788.000 kuna. Osumnjičena hrvatska državljanka je u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, preko društvene mreže nudila na prodaju obuću isticanjem najmanje četiri žiga, odnosno znaka, dovodeći kupce u zabludu o podrijetlu obuće.
Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a po njegovu završetku, osumnjičena 27-godišnjakinja će biti prijavljena mjerodavnom državnog odvjetništvu za počinjenje kaznenih djela povreda žiga, a 28-godišnji hrvatski državljanin za pomaganje u počinjenju navedenog kaznenog djela.

FOTO: PU primorsko – goranska