Načelnik Bednje Damir Poljak u Hrvatskim je vodama u Zagrebu potpisao ugovor o sufinanciranju sanacije triju klizišta na području općine,“težak“ 2,1 milijun kuna. Sanirat će se klizišta Vrelo – Kušenići, na kojem je procijenjena vrijednost radova oko 430.600 kuna, zatim Ručica, gdje je vrijednost sanacije procijenjena na nešto više od 817.00 kuna, a pomoć stiže i za klizište Vrbanići, koje je zahtjevno i gdje procijenjena vrijednost radova iznosi gotovo 1,5 milijuna kuna.
Načelnik Poljak posebno je tom prilikom izrazio zahvalnost saborskim zastupnicima Anđelku Stričaku i Josipu Križaniću te direktoru Vodnogospodarskog odjela Danijelu Buniću koji su obišli klizišta na području općine i založili se za pomoć u njihovoj sanaciji.
– Bednja očekuje potpore i za sanaciju ostalih kliznih lokacija. Za njih se projektna dokumentacija već izrađuje, a projekti njihove obnove bit će kandidirani na predstojeće javne pozive. Riječ je o klizištima Vrbno – Hlevnjaki – Vrhovski, zatim Hrenići – Jamno – Cari te Štruklji – Pavlinići – Gašparići – istaknuo je Poljak.
Svečanosti potpisivanja ugovora nazočio je i zamjenik načelnika Ivica Hrenić.