Bogat kulturni vikend na prostoru Dvorca Oršić u Gornjoj Stubici

Publika uživala u Tamburaškoj večeri i Međunarodnom folklornom festivalu, a 30-ak umjetnika okupilo se na Likovnoj koloniji

Objavljeno: 02.07.2019. JJ

Na terasi Dvorca Oršić u Gornjoj Stubici, proteklog je vikenda održan Međunarodni festival tamburice i folklora. U petak je tako na rasporedu bila 17. Tamburaška večer, na kojoj su nastupili ŽVS “Sveti Marko” iz Međimurja, Tamburaški orkestar Osnovne škole Matije Gupca i Tamburaški orkestar KUD-a “Matija Gubec” sa solistima, pod vodstvom profesorice Marine Pakelj.
U subotu je pak u organizaciji Općine Gornja Stubica i KUD-a “Matija Gubec” održan 12. Međunarodni folklorni festival. Nastupili su KUD-ovi koji nose ime Matija Gubec iz Rome i Tavankuta iz Srbije, iz Bakovića u Bosni i Hercegovini, te hrvatska Društva iz Ilače, Sotina, Donjeg Miholjca, Zagreba, kao i domaćin, KUD “Matija Gubec” iz Gornje Stubice.
Istoga dana, u organizaciji likovne sekcije KUD-a Matija Gubec “Lira Lipa”, održana je i Likovna kolonija. Tridesetak umjetnika s područja Hrvatskog zagorja i šire okupilo se kod spomenika Matiji Gupcu, nakon čega su krenuli slikati tehnikama ulja i akrila. Motivi su im bili pejzaž Gornje Stubice, Dvorac Oršić i crkva sv. Jurja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba