Za novu predsjednicu LAG-a Zagorje – Sutla izabrana Valentina Đurek, a za njezinog zamjenika Zvonko Škreblin

IZAZOVNO RAZDOBLJE: “U provedbi su tri velika projekta, a u rujnu u Kumrovcu ugošćujemo partnere iz sedam zemalja”

Objavljeno: 02.07.2019. zagorjeinternational

Lokalna akcijska grupa Zagorje – Sutla u ponedjeljak je održala redovnu izbornu skupštinu, na kojoj je za predsjednicu LAG-a izabrana Valentina Đurek, kao predstavnica grada Zaboka, a za njezinog zamjenika Zvonko Škreblin, kao predstavnik općine Desinić. Uz novoizabrane predsjednicu i zamjenika, potvrđen je mandat dosadašnjim članicama i članovima Upravnog odbora. Upravni odbor čine reprezentativni predstavnici javnog, civilnog i gospodarskog sektora iz svih općina i gradova s područja LAG-a. Mandat izabranog vodstva traje dvije godine, do srpnja 2021. godine. Izborna skupština održana je na Agroturizmu Kos u Svetom Križu Začretju.

Prvi natječaji

Dosadašnji predsjednik Zlatko Brlek istaknuo je da su prošle dvije godine bile izrazito dinamične za LAG. Raspisani su prvi natječaji te je LAG donio odluke o odabiru projekata za 16 malih poljoprivrednika i 10 općina i gradova sa svog područja. Ujedno je u tijeku i treći LAG natječaj za velike poljoprivrednike. Kroz ta tri natječaja, LAG je prema korisnicima usmjerio 80 posto ukupne alokacije za podmjeru 19.2., koja ukupno iznosi 6.813.787 kuna. Uz pripremu i provedbu podmjera 19.2., 19.3. i 19.4., LAG je intenzivno radio i na drugim projektima financiranima iz europskih i nacionalnih izvora te se time pozicionirao kao relevantan dionik lokalnog razvoja.
Novoizabrana predsjednica Valentina Đurek istaknula je kako je razdoblje pred LAG-om izazovno. Potrebno je završiti provedbu mjere 19 te se početi pripremati za programsko razdoblje koje predstoji.

Europa za građane

– Ujedno su u provedbi tri velika projekta financirana iz europskih i međunarodnih izvora, a u rujnu ugošćujemo partnere iz sedam europskih zemalja u Kumrovcu, na međunarodnom događaju u okviru projekta #Eusave: Građanska akcija za pametna povijesna sela, koji se financira iz programa Europa za građane – rekla je Đurek.
Nakon sjednice Skupštine, održana je konstituirajuća sjednica Upravnog odbora, na kojem je za voditeljicu LAG-a ponovno imenovana Tajana Broz te je usvojena 4. izmjena Lokalne razvojne strategije. Kroz navedenu izmjenu, LAG će povećati raspoloživu alokaciju za velike poljoprivrednike sa sadašnjih 785.904 na 1.368.005 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba