Odličan rezultat zagorskih plivačica i plivača na drugom međunarodnom plivačkom mitingu “Zlatni dukat”

OSVOJILI 61 MEDALJU: Olimpovci apsolutni pobjednici mitinga u Đakovu

Objavljeno: 01.07.2019. JJ

U organizaciji Plivačkog kluba Đakovo, održan je drugi međunarodni plivački miting Zlatni dukat 2019. Dvodnevno natjecanje na 50-metarskom olimpijskom vanjskom bazenu održano je u subotu i nedjelju, a Plivački klub Olimp Zabok, pod ravnanjem sportskog direktora Ivice Androića, nastupio je s pet plivačica i četiri plivača u kategorijama kadeta i mlađih. I ovog puta Olimpovci su ostavili odličan dojam i ukupno osvojili 61 medalju u individualnim i štafetnim utrkama.

Najviše zlata

Od ukupnog broja medalja, najviše je bilo zlatnih i to 48, srebrnih devet i brončane četiri. Prema broju osvojenih medalja, Olimpovci su bili apsolutni pobjednici mitinga u Đakovu. Sve zlatne medalje, svaka po šest, osvojile su Jana Pavalić (2006./2007. godište) i Emma Horvat (2008./2009. godište). Patrik Erceg je osvojio je pet zlata i jedno srebro u najstarijoj kategoriji, 2005./2006. godište, a Leon Novak četiri zlata, srebro i broncu (2007. godište). Mauro Šipek Glavač je u najstarijem godištu osvojio tri zlata, dva srebra i broncu, Vanja Bartol je također u najstarijem godištu bila dva puta zlatna i četiri puta srebrna, dok je Gita Vlahek, također u najstarijem godištu, bila je jednom srebrna i dva puta brončana.

Štafete

Muška štafeta Olimpa u sastavu Patrik Erceg, Petar Pavalić, Mauro Šipek Glavač i Leon Novak osvojila je zlatne medalje na 4 x 50 mješovito i 4 x 50 slobodno. Identičan rezultat i zlatne medalje osvojila je i ženska štafeta Olimpa, za koju su plivale Jana Pavalić, Emma Horvat, Vanja Bartol i Gita Vlahek, također na 4 x 50 slobodno i 4 x 50 mješovito. Izvan konkurencije, za provjeru razine forme pred predstojeća natjecanja zaključno s državnim prvenstvom, plivala je Hana Sivec.
Iduće natjecanje je Regionalno prvenstvo Hrvatske koje će se održati za vikend u Sisku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba