DVD Đurmanec obilježio 40. godišnjicu rada, a tim povodom dodijeljena su odlikovanja i priznanja za predan rad u Društvu

Odlikovanje za posebne zasluge dobio predsjednik Društva Vladimir Vuzem, a naj vatrogascem za 2018. proglašen je Mihael Pospiš

Objavljeno: 01.07.2019. ivanabelosevic

U nedjelju je održana svečanost obilježavanja 40. godišnjice rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đurmanec, koje broji 128 članova, od čega 43 člana podmlatka i mladeži te 36 operativnih vatrogasaca.

Medalje i plamenice

Tom su prigodom dodijeljene zahvalnice sponzorima, brojnim vatrogasnim društvima i uzvanicima, a članovima odlikovanja, zlatne i srebrne vatrogasne medalje, srebrne i brončane plamenice, te spomenice za 40 i 10 godina rada u Društvu.
Tako je odlikovanje za posebne zasluge dobio predsjednik DVD-a Vladimir Vuzem, a za počasne vatrogasne časnike Mijo Družinec i Stjepan Horvat. Zlatne vatrogasne medalje primili su Drago Družinec, Stjepan Horvat, Vid Horvat i Željko Škrlec, a srebrnu vatrogasnu medalju Dragutin Vdović. Srebrne vatrogasne plamenice primili su Tomica Pelin i Zoran Škrlec, dok je brončanu vatrogasnu plamenicu dobio Dražen Belošević. Vatrogasne spomenice za 40 godina rada u Društvu dobilo je 18 članova DVD-a, a za 10 godina primili su ih Danijel Hrček, Davor Pelin i Ivana Pelin. Naj vatrogascem za 2018. godinu proglašen je Mihael Pospiš.

Brojni uzvanici

Svečanosti su prisustvovali saborski zastupnik Žarko Tušek, predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber, koji je DVD-u Đurmanec dodijelio plaketu, te im je Vatrogasna zajednica za 40. obljetnicu na račun uplatila osam tisuća kuna. Nazočili su i načelnik Đurmanca Damir Belošević, koji je ujedno bio i pokrovitelj obljetnice, izaslanica krapinsko – zagorskog župana Mija Leljak, koja je DVD-u uručila zahvalnicu župana Željka Kolara, prijateljska dobrovoljna vatrogasna društva iz KZŽ, Varaždinske županije i susjedne Slovenije te mnogi drugi. U glazbenom programu nastupile su ŽVS “Lire“, dok je vatrogasnu himnu izveo Gradski puhački orkestar Krapina.
Vatrogasci su prije svečanosti sudjelovali i na svetoj misi u župnoj crkvi sv. Jurja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba