Povodom 40. obljetnice rada DVD-a Đurmanec, održana međunarodna vatrogasna vježba

SPREMNI ZA SVAKU SITUACIJU: Gasili požar i evakuirali ljude iz zgrade tiskare te spašavali ukliještene osobe nakon sudara

Objavljeno: 30.06.2019. ivanabelosevic

Povodom 40. obljetnice rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đurmanec, organizirana je i uspješno odrađena međunarodna vatrogasna vježba, koja se sastojala od dva dijela. Prvi je dio bila vježba gašenja požara, evakuacije i spašavanja ljudi u upravnoj zgradi tiskare, a drugi dio tehnička intervencija, spašavanje ukliještene osobe iz osobnog automobila nakon sudara s cisternom.

Sudionici vježbe

Osim DVD-a Đurmanec, u vježbi su sudjelovali PGD Rogatec, DVD Krapina, DVD Gornje Jesenje, DVD Petrovsko, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina, tim hitne medicinske pomoći Krapina, Policijska postaja Krapina, dežurne službe iz plinare i HEP-a, Javna vatrogasna postrojba Krapina i žurne službe – Županijski centar 112 Krapina i Vatrogasni operativni centar Zagorske javne vatrogasne postaje 193.
Nakon uspješno odrađenih vježbi pristupilo se njihovoj analizi. Prvi se za riječ javio predstavnik Vatrogasne zajednice KZŽ, zapovjednik Marijan Lovrenčić. Tom se prilikom kratko osvrnuo na tijek događanja.
– Izrazito sam zadovoljan i sretan što na raspolaganju imam društva poput DVD-ova Đurmanec, Jesenje, Petrovsko, Krapina i susjednog nam iz Republike Slovenije, PGD-a Rogatec, koji imaju bogatu opremu i ljude koji su u svim mogućim situacijama spremni pomoći i odazvati se na razne intervencije – istaknuo je Lovrenčić.

Središnja svečanost

Nakon njega za riječ se javio načelnik Đurmanca Damir Belošević, koji je također izrazio zadovoljstvo odrađenom vježbom i prikazanim, kao i suradnju s obližnjim DVD-ovima iz Hrvatske i Slovenije. Nakon vježbe održan je i domjenak za sve sudionike. Danas se pak u restoranu “Kod Žarka“ održava svečanost povodom 40. obljetnice rada DVD-a Đurmanec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba