U organizaciji Vatrogasne zajednice općine Marija Bistrica, održana javna pokazna vatrogasna vježba ”Tugonica 2019.”

ATRAKTIVAN SCENARIJ: Prilikom slijetanja, sportski avion udario u zgradu i uzrokovao požar

Objavljeno: 30.06.2019. zagorjeinternational

U subotu je u organizaciji Vatrogasne zajednice općine Marija Bistrica održana javna pokazna vatrogasna vježba ”Tugonica 2019.”. Vježbu je osmislio zapovjednik VZO-a Marija Bistrica Velimir Babić, a uz sva četiri društva bistričke zajednice (Marija Bistrica, Selnica, Laz i Tugonica – Podgrađe), sudjelovali su i članovi Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok – ispostava Marija Bistrica.

Aeroklub Bistrica

Pretpostavka je bila da je za vrijeme redovite vježbe letenja sportskim avionima članova Aerokluba Bistrica, prilikom slijetanja na poletno – sletnu stazu, došlo do kvara na kočionom sustavu aviona, što je pak rezultiralo udarcem aviona u stražnju stranu glavne zgrade aerokluba, prevrtanje aviona, istjecanja avionskog goriva i njegovog zapaljenja, kao i zapaljenja glavne zgrade te širenja požara prema skladišnoj hali. U vrijeme nastanka požara, u objektima kluba nalazile su se i osobe koje je potrebno evakuirati. Članovi aerokluba uspjeli su aparatima za gašenje požara prahom ugasiti avion i traktorom ga udaljiti od glavne zgrade, no, s obzirom na to da je požar već zahvatio glavnu zgradu i travu oko nje, obavještavaju VOC ZJVP u Zaboku. VOC odmah uzbunjuje ZJVP – ispostava Marija Bistrica, DVD Tugonica – Podgrađe, DVD Marija Bistrica, DVD Selnica i DVD Laz.

22 vatrogasca

Na vježbi su sudjelovala 22 vatrogasaca sa sedam vozila. ZJVP Zabok—ispostava Marija Bistrica sudjelovala je s navalnim vozilom i tri vatrogasca, DVD Marija Bistrica sa zapovjednim vozilom, dvije autocisterne i s osam vatrogasaca, DVD Selnica s kombi vozilom i tri vatrogasca, DVD Laz s kombi vozilom i dva vatrogasca i DVD Tugonica – Podgrađe s kombi vozilom i šest vatrogasaca. Vježbi su, između ostaloga, nazočili načelnik Marije Bistrice Josip Milički, kojemu je prijavak predao zapovjednik Velimir Babić, zatim predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Stjepan Skuliber, ujedno i predsjednik VZO-a Marija Bistrica, te predsjednik i dopredsjednik Aerokluba Bistrica Vladimir Škrlec i Matija Margetić. Upravo je u suradnji s Aeroklubom Bistrica odrađena ova vježba.

FOTO: Radio Marija Bistrica

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba