U četvrtak je u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu održana dodjela nagrade Oskar znanja za glazbene kategorije.
Riječ je o nagradi koju svake godine Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, dodjeljuje državnim i međunarodnim prvacima, kao najveće priznanje i nagradu za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, te državnom natjecanju glazbe i plesa.

Bisernica

U kategoriji glazbenika, ukupno su nagrađena 72 učenika i njihova mentora te četiri orkestra – tamburaški, gudački i dva puhačka. Iz Krapinsko – zagorske županije, nagrađen je Roberto Hren (bisernica, V. kategorija) iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, kao i njegov mentor Petar Varga te korepetitorica Helena Vidović.
Svečanoj dodjeli nagrada nazočila je i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, kao izaslanica Hrvatske zajednice županija.

Nemjerljiv doprinos

– Oskarom znanja želimo nagraditi sve one koji su uz puno truda, rada i odricanja postigli zavidne rezultate, što zaista nije lako. Nadam se da će neki od vas glazbu i ples odabrati kao profesiju. Hrvatska zajednica županija prepoznaje vaše zalaganje i zbog toga i ove godine dajemo doprinos u održavanju ove važne manifestacije. Hrvatske županije stoje iza vas, podupirući što kvalitetnije obrazovanje, ulaganjem u obnovu i izgradnju novih škola, stipendiranjem, sufinanciranjem prijevoza i osiguravanjem uvjeta za one slabijeg socijalnog statusa. Kultura i umjetnost daju važan pečat prepoznatljivosti svake zemlje. Umjetnici, a osobito oni mladi, pomiču granice društva u kojem živimo i tako daju nemjerljiv doprinos Hrvatskoj. Sve što uložimo u vas, uložili smo u sretnije i bolje sutra. Još jednom, najiskrenije čestitke na uspjehu, bravo – poručila je Jasna Petek nagrađenima.