Počeli su upisi učenika u prve razrede srednje škole, u zagorskim škola utvrđeno je 1410 upisnih mjesta

UPIŠITE ŽELJENU SREDNJU ŠKOLU: Svim učenicima koji upišu deficitarna zanimanja, KZŽ osigurava stipendiju

Objavljeno: 26.06.2019. JM

Za sve buduće srednjoškolce danas su započeli upisi u prvi razred, a izbor srednjoškolskih obrazovnih programa trajat će do 10. srpnja. Željene programe obrazovanja učenici prijavljuju elektronički, putem mrežne stranice Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole, dok će objava konačnih ljestvica poretka biti 13. srpnja. Potom slijede sami upisi s dostavom potrebnih dokumenata.

10 srednjih škola

Na području Krapinsko – zagorske županije utvrđeno je 1410 upisnih mjesta u 67 razrednih odjela, a učenici mogu birati između deset srednjih škola – Zabok, Zlatar, Bedekovčina, Krapina, Konjščina, Oroslavje, Pregrada, ŠUDIGO Zabok, Gimnazija A.G. Matoša Zabok i Glazbena škola Pregrada. Od ove godine mogu birati i nove programe, pa tako mogu upisati program autolakirera u SŠ Krapina, soboslikara–ličilaca u SŠ Bedekovčina i elektroinstalatera u SŠ Konjščina.

Objava slobodnih mjesta za jesenski rok bit će 12. kolovoza, a jesenski rok počinje 21. kolovoza.

Deficitarni programi

Također, prema preporuci Obrtničke komore KZŽ, deficitarni srednjoškolski obrazovni programi za školsku godinu 2019./2020. su autolimar, autolakirer, zidar, instalater grijanja za klimatizaciju, vodoinstalater, strojobravar, keramičar, dok je Krapinsko-zagorska županija još predložila i programe stolar, konobar i kuhar. U skladu s važećim županijskim Pravilnikom o stipendiranju učenika srednjih škola i redovitih studenata svaki učenik koji u sljedećoj školskoj godini upiše taj obrazovni program, nakon raspisivanja županijskog natječaja za dodjelu stipendija, po dostavi potvrde o upisu, ostvaruje pravo na stipendiju.
Svi ostali potrebni podaci nalaze se na internetskoj stranici upisi.hr, te na internetskim stranicama KZŽ i srednjih škola.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba