Priprema za prijavu na Muzičku akademiju

TALENTIRANI MLADI GLAZBENICI: Sutra u Gradskoj galeriji Zabok, klavirski recital u izvedbi Iskre Silvestri Valdevit i Ivana Roka

Objavljeno: 26.06.2019. JM

U Gradskoj galeriji Zabok, sutra s početkom u 18 sati, glazbeni recital će održati dvoje mladih klavijaturista, Iskra Silvestri Valdevit i Ivan Rod. Klavirski recital priprema je ovim talentiranim glazbenicima za prijavu na Muzičku akademiju. Na programu će biti dijela Bacha, Beethovena, Chopina, Rahmanjinova, Bersa, Skrjabina i Brahmsa.

Iskra je upisala Glazbeno učilište u dobi od pet godina, a klavir uči od sedme godine u klasi profesorice Zorice Mihajlović. Aktivna je u komornom muziciranju različitih sastava s klavirom, te sudjeluju na brojnim natjecanjima.

Ivan, rodom iz Zaboka, klavir je počeo svirati s deset godina, a dosad je osvojio mnogo nagrada pa mu je tako 2018. pripala 2. nagrada na Memorijalu Jurica Murai u Varaždinu 2018. godine i 1. nagrada na Koroškom klavirskom natjecanju u Sloveniji. Dobitnik je i Godišnje nagrade klavirskog odjela “Ljerka Čavić Tomčik“ Glazbenog učilišta Elly Bašić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba