Nastupili su KUD i Limena glazba KUD-a “Lovro Ježek“ te zbor Udruge umirovljenika Marija Bistrica “Bistričko zvono“

Na 26. Susretu umirovljenika KZŽ u Mariji Bistrici okupilo se oko 2000 umirovljenika

Objavljeno: 26.06.2019. IB

U utorak je u Mariji Bistrici održan je 26. Susret umirovljenika Krapinsko – zagorske županije. Na središnjem trgu u i ove se godine okupilo oko 2000 zagorskih umirovljenika, koje su pozdravili župan KZŽ Željko Kolar, predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, načelnik Marija Bistrica Josip Milički i član Izvršnog odbora i Predsjedništva Matice umirovljenika Hrvatske Josip Kovačić.

Rast plaća

Župan Željko Kolar je svim okupljenima čestitao Dan državnosti te je istaknuo da su u Hrvatskoj gospodarski trendovi dobri, pogotovo u KZŽ.

– Raste zaposlenost, rastu ukupni prihodi, rastu plaće. To znači po logičkom slijedu, da bi trebale rasti i mirovine. Stoga pozivam Vladu Republike Hrvatske da prateći ove trendove koji se događaju u Hrvatskoj, krenu u usklađivanje plaća s mirovinama, jer to je jedini pravi potez, koji očekuje svaki umirovljenik – rekao je Kolar te se ujedno i zahvalio Matici umirovljenika KZŽ, s kojom županija ima vrlo dobru suradnju.

Glazbeni program

Predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki također je poželjela dobrodošlicu.

– Dogurali smo zajednički do 26. susreta, ali ne samo susreta, nego i sudjelovanja u radu Krapinsko – zagorske županije i pokušaja da svi zajedno provedemo u život ono što se može, a što su želje vas umirovljenika na županijskoj razini – zaključila je Hubicki.

Na susretu su nastupili KUD “Lovro Ježek“, Limena glazba KUD-a “Lovro Ježek“ i zbor Udruge umirovljenika Marija Bistrica “Bistričko zvono“.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba