Povodom Dana općine Jesenje održana svečana sjednica Općinskog vijeća i dodjela priznanja općine za prošlu godinu

NAČELNIK RANOGAJEC: “ Najvažnija nam je investicija izgradnja dječjeg vrtića, vrijedna 8,8 milijuna kuna, u fazi smo završetka javne nabave i odabira izvođača“

Objavljeno: 24.06.2019. zagorjeinternational

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Domu kulture, Općina Jesenje obilježila je svoj dan, Dan osnovne škole Gornje Jesenje i Dan župe sv. Ivana Krstitelja. Tom prilikom načelnik Andrija Ranogajec u svom govoru istaknuo je ono najvažnije učinjeno u proteklih godinu dana.

Kvalitetan rad

– Na početku mog mandata proračun je iznosio nekih tri milijuna kuna, a naši projekti u posljednje dvije godine povećali su ga na 8,5 milijuna kuna i mislim da je to dokaz jednog kvalitetnog rada .Ono najvažnije posljednjih godinu dana je svakako izgradnja dječjeg vrtića za kojeg smo osigurali bespovratna sredstva u iznosu od 7, 5 milijuna kuna, dok je procijenjena investicija projekta 8,8 milijuna kuna. Trenutno smo u postupku javne nabave te nam samo preostaje donijeti odluku o odabiru izvođača. Nadalje, ulagali smo u komunalnu infrastrukturu i provodili konstrukciju vodovodne mreže u naselju Gornje Jesenje, gdje je izrađeno nekih 40 – ak novih priključaka za domaćinstva. S obzirom na relativno malu površinu općine imamo vrlo razgranatu cestovnu infrastrukturu u duljini 44 kilometara, pa smo potpisali ugovor za sanaciju oštećenja i klizišta koja nastaju nakon zimskih mjeseci, ali i zbog brdskog i trusnog terena. Glede tih sanacija prijavili smo se i na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, te smo ostvarili sufinanciranje i prošle godine tako sanirali jedno klizište u vrijednosti od 200 tisuća kuna. Ulaganje u kanalizaciju na području općine iznosilo je oko 100 tisuća kuna, dok je za uređenje parkinga kod škole, a ujedno i multifunkcionalnog prostora koji nam služi za održavanje Dana općine utrošeno također 100 tisuća kuna. Izrađen je glavni projekt dječjeg igrališta s boćalištem u Donjem Jesenju u vrijednosti 300 tisuća kuna, a radovi će započeti tijekom ljeta, za taj je projekt ostvareno sufinanciranje putem Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, u iznosu od 72 tisuće kuna. Projekt je također prijavljen na natječaj  LAG – a Zeleni bregi za potporu u iznosu od 140 tisuća kuna. U okviru programa WIFI4EU potpisali smo sporazum kojim su nam dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 15 tisuća eura, izabrali smo izvođača i kroz mjesec dana bi trebali osigurati besplatan internet na javnim površinama. Napravili smo i neke projekte za koje bi trebali osigurati i financiranje, tu spada projekt parkirališta uz zgradu Općine – objasnio je načelnik Ranogajec te se zahvalio svim mještanima na suradnji kao i aktivnim udrugama, jer upravo oni, kako kaže, daju tu posebnost i dušu općini Jesenje.

U ime svih gradonačelnika i načelnika susjednih gradova i općina prisutnima se obratila i načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak.

– Jesenje je jedan mali komadić raja za kojeg se vrijedi boriti, a s Andrijom vjerujem da će to biti uspješna borba koja će omogućiti što bolju kvalitetu života svim mještanima. Andrija je možda najmlađi načelnik, ali svakako jedan od najambicioznijih i vjerujem da je pred njim blistava politička karijera. Slušajući o projektima koje ste ostvarili u ove dvije godine, te projektima koji su pred vama zasigurno vas čeka sjajna budućnost. Znam iz svoje perspektive da je nama nezavisnim načelnicima malo teže u ovom političkom ringu, ali evo dobro smo prihvaćeni i vjerujem da ćemo uzajamnom suradnjom doista postići da naše općine budu mjesta, gdje će svaki građanin moći lijepo živjeti – rekla je Krivec Jurak.

Zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek sve je prisutne pozdravila u ime župana Željka Kolara, te izrazila čestitku na svemu ostvarenom.

– Iz izlaganja načelnika zapravo vidimo da je on sa svojim timom vrlo ambiciozan, da ima velika htijenja, iako mogućnosti nisu onakve kakve bi htjeli, ali učinili ste mnogo. Zasigurno ste prepoznali prioritete u svojoj sredini,  što je jako važno i na neki način posložili svoje mogućnosti upravo prema tim prioritetima. Izgradnja dječjeg vrtića zasigurno je jedan veliki iskorak i ono što zapravo treba svima da bi mogli kvalitetno živjeti. Održavanje komunalne infrastrukture i sve ono što ona sa sobom nosi zasigurno su isto tako velike aktivnosti. Krapinsko – zagorska županija kao osnivač Osnovne škole naravno da pokušava pratiti sve vaše potrebe i reagirati na one hitne intervencije koje se dogode, kao što je nedavno bilo s adaptacijom krova, ali isto tako i da se osiguraju uvjeti u školi jednaki onima kakve imaju i u ostalim, većim školama. Pa tako što se tiče pametne ploče, sredstva su uplaćena i ploča dolazi u vašu školu – otkrila je Jasna Petek.

Nagrade učenicima

Dan općine svim mještanima Jesenja čestitala je i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.

– Općina Jesenje ima projekt koji je usuđujem se reći jedan od najvećih od kad općina postoji, a to je izgradnja dječjeg vrtića. U današnje vrijeme se uhvatiti u koštac s tako velikim projektom predstavlja hrabrost, ali i način da se omogući da mladi ljudi ipak ostanu živjeti i da se možda i neki dosele – zaključila je Vlasta Hubicki.

Na sjednici su dodijeljene  i nagrade učenicima Osnovne škole koji su sudjelovali na županijskim natjecanjima.  Tako su nagrađeni učenica sedmog razreda Lorena Kišić, koja se natjecala iz predmeta povijesti i kemije, učenici sedmog razreda Oliver Katalenić i Roko Kranjčec, te učenik osmog razreda Jurica Fučkar, koji su se natjecali u informatici te učenice osmog razreda Ana Janžek i Nika Jedvaj, koje su se natjecale u poznavanju njemačkog jezika.

U glazbenom programu nastupile su Quentete uz klavirsku pratnju Darka Berovića. (ib, jm)

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba