Obilazak “Kuća za odmor s pričom“, koje su obogatile turističku ponudu diljem Varaždinske županije

“To je naš autohtoni projekt, koji je doživio izniman uspjeh i interes, domaćih, ali i stranih turista, koji upravo zbog njih dolaze u našu županiju“

Objavljeno: 23.06.2019. IB

“Kuće za odmor s pričom”, projekt koji značajno unaprjeđuje turističku ponudu Varaždinske županije, jedan je od najvažnijih projekta u turizmu koji je pokrenut u ovom mandatu. Iz Varaždinske županije ističu kako su upravo smještajni kapaciteti najveća boljka našeg turizma, a ova podrška i potpora koju Varaždinska županija ulaže u pomoć privatnim iznajmljivačima da unaprijede ponudu, dodaju ležajeve, ali unaprijede i dograde same objekte od velike je važnosti za ispravak toga.

 Bespovratne potpore

U svibnju ove godine dodijeljene su Odluke o bespovratnim potporama Varaždinske županije u turizmu za 2019. godinu pa je tako 58 privatnih iznajmljivača dobilo sredstva u ukupnom iznosu od čak milijun kuna.

Predsjedavajuća Turističke zajednice Natalija Martinčević, direktor Turističke zajednice Miran Bojanić Morandini i suradnica na projektu Branka Tropp obišli su pet atraktivnih lokacija diljem Varaždinske županije.

Što sve nude kuće za odmor i što je zapravo njihova priča saznali su od vlasnika ruralne Kuće za odmor “RIM“ Cestica, Kuće za odmor Karabegović, Gornji Kneginec, Imanja Pijevci Novi Marof – Možđenec, kuće za odmor “Milk and Honey“, Novi Marof – Topličica i Grebengradske medene hiže.

Natalija Martinčević istaknula je posebnost i važnost ove nove, autohtone priče.

–  U obilasku smo kuća za odmor s pričom diljem Varaždinske županije koji je naš autohtoni projekt kojeg smo razvili u ove dvije godine i koji je doživio izniman uspjeh i interes, domaćih. ali i stranih turista koji upravo zbog kuća za odmor s pričom dolaze u našu županiju – rekla je Martinčević.

– Veliki broj manifestacija je pred nama koje su vezane uz kuće za odmor s pričom, jer turisti koji dolaze, osim prekrasnog ambijenta i prirode, žele vidjeti i manifestacije te uživati u našim kulturnim i prirodnim ljepotama. Danas više nema ozbiljne turističke ponude bez kvalitetne gastronomije. Puno radimo na promociji domaćih namirnica, turisti to prepoznaju i vjerujem da će u narednom razdoblju turistički rezultati noćenja u našoj Županiji biti još bolji – naglasila je Martinčević, te istaknula kako će Varaždinska županija i dalje poticati i pomagati privatne iznajmljivače.

“Varaždinska kištrica“

Direktor Turističke zajednice Miran Bojanić Morandini također je iznimno zadovoljan projektom “Kuća za odmor s pričom”.

– Ove godine našim iznajmljivačima osiguravamo i “Varaždinsku kištricu“ u kojoj je 10-ak proizvoda proizvedenih u Varaždinskoj županiji koje će ponuditi uz prigodnu knjižicu. Tu će se nalaziti mlinci, bučino ulje, med, medenjaci, prirodna kozmetika i slično. Naši privatni iznajmljivači su zapravo mikro magneti kroz koje ćemo ponuditi ono najbolje što naša Županija nudi – rekao je Bojanić Morandini.

Morandini je naglasio kako je privatni smještaj u Varaždinskoj županiji podignut na jedan viši i kvalitetniji nivo i da će to svrstati Varaždinsku županiju na kartu ne samo Hrvatske i nego i Europe kao sinonim dobrog smještaja i kvalitetne ponude.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba