Na području grada Zlatara u tijeku su ili će tijekom ljetna i jeseni biti izvedeni brojni komunalni radovi, a gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek pobrojila ih je na svom Facebook profilu

“Ulažemo jako puno – od dogradnje vrtića, uređenja nogostupa i modernizacije javne rasvjete, do plaćanja ljetovanja za 10-ero učenika slabijeg imovinskog stanja”

Objavljeno: 22.06.2019. IB

Na području grada Zlatara u tijeku su ili će tijekom ljeta i jeseni započeti brojni komunalni radovi. Održavaju se nerazvrstane ceste, neasfaltirane se nasipavaju kamenim materijalom, dok se na asfaltiranim krpaju udarne rupe. U tijeku je javna nabava za uređenje nogostupa u Belcu, do osnovne škole, za koje je grad dobio sredstva Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno Centra za vozila, a u planu je i uređenje nogostupa na državnoj cesti, u Varaždinskoj ulici u Zlataru te parkiralište ispred suda u Zlataru.

Sanacija klizišta

Gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek na svom je Facebook profilu objavila kako će se postaviti i sprave za dječje igralište te autobusno stajalište u Belcu.

– Asfaltirat će se nerazvrstane ceste Martinščina prema Bolfekima, odvojak u Ratkovcu, odvojak Borkovec, odvojak Visci u Donjoj Batini, odvojak Vargi kod Vinogradske ulice te odvojak kod Ratkovca – Rihtarić. Čeka se i početak radova na izgradnji, odnosno obnovi vodovodne mreže vodovodne mreže u Ratkovcu prema Znožu, Donjoj Batini – Miceki i prema Cetinu. U planu je i sanacija klizišta prema Domu zdravlja, a tijekom ljeta trebala bi biti završena i javna nabava za dogradnju dječjeg vrtića. Sanirat će se i urediti ceste kod škole i crkve u Martinščini te poravnati park u Zlataru. Na jesen bi, trebali početi radovi na rekonstrukciji javne rasvjete na području grada, kojom bi se postojeće svjetiljke zamijenile LED rasvjetom te će se krajem godine i početkom sljedeće godine dograditi rasvjeta u naselja koja ju nemaju – napisala je gradonačelnica.

Nabava školske opreme

Dodala je da Grad sufinancira školu plivanja za učenike trećih razreda, s Krapinsko – zagorskom županijom sufinancira i radne bilježnice, plaća ljetovanje za 10-ero učenika slabijeg imovinskog stanja te su svakoj školi osigurali po 30 tisuća kuna za opremu u školama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba