Na 28. izboru Miss sporta Hrvatske, koji će biti održan 11. srpnja u Muzeju Mimara, Zagorje će svoju predstavnicu imati u 19-godišnjoj Katarini Rebernjak iz Rusnice kod Huma na Sutli, inače košarkašici u KK Krapina

SPORTAŠICA OD GLAVE DO PETE: Dat ću sve od sebe da dostojno predstavim Hum na Sutli i cijelo Zagorje

Objavljeno: 22.06.2019. Alen Brodar

Na 28. izboru Miss sporta Hrvatske, koji će biti održan 11. srpnja u zagrebačkom muzeju Mimara, Zagorje će imati svoju predstavnicu u prelijepoj 19-godišnjoj Katarini Rebernjak iz Rusnice kod Huma na Sutli. Prilika je to da se Zagorka nakon četiri godine ponovno okiti jednom od titula na ovom izboru, koji se već dulje od desetljeća tradicionalno organizira pod budnim okom glavnog organizatora Damira Mrveca, uz pomoć Tamare Roglić.  Podsjetimo, 2015. godine prva pratilja bila je Zabočanka Edita Marenić, a njezinim bi stopama mogla krenuti i Katarina, inače košarkašica u KK Krapina i studentica prve godine na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Upitali smo je stoga kako je uopće došlo do njene prijave na casting za najljepšu hrvatsku sportašicu, na kojem ju je stručni žiri izabrao među 16 finalistica.

Zamijetili je na faksu

– Prijavu mi je ponudio naš poznati fotograf Renato Branđolica, koji me vidio na faksu. Malo sam razmišljala, a onda sam se odlučila prijaviti. Otišla sam potom na fotografiranje za časopis Max, a potkraj svibnja bio je casting, na kojem sam ušla u top 16 cura – objašnjava nam Katarina, koja je bila jedna od više od 20 djevojaka koje su se prijavile.
– Kada sam saznala da sam ušla među finalistice, bila sam naravno sretna i uzbuđena jer bilo je baš puno zgodnih djevojaka – otkriva Katarina. Kaže kako ju je obitelj podržala, roditelji te sestra blizanka Nikolina, kao i nešto starija Marija. Dakako, i dečku je drago.
– I cure u klubu su super, iako je ispočetka znala samo jedna od njih da idem na casting, ali svi su mi podrška, govori Katarina, koja je nije karakteristične visine za jednu košarkašicu, visoka je naime 163 cm.
– Nisam baš najviša, ali znam se izboriti, u klubu pretežno igram u obrani – objašnjava ta sportašica od glave do pete, jer kada je pitate kako provodi slobodno vrijeme, kad ne sluša predavanja i ne trenira košarku, kaže da voli rolanje, šetnje i trčanje. Preko tjedna živi u Studentskom domu “Stjepan Radić” u Zagrebu, a kad vikendima dođe doma, voli u dvorištu bacati “po košu”, pa smo je i mi odveli na košarkaško igralište da nam pokaže što zna.
Inače, u Humu na Sutli još mnogi ne znaju da će se njihova sumještanka boriti za titulu najljepše hrvatske sportašice, no oni koji znaju, sretni su i kažu da će to biti odlična promocija, kako za Hum na Sutli, tako i za Krapinsko – zagorsku županiju, dok bi Rusnica mogla postati poznata po još nečemu osim po nagrađivanim Bodrenovim vinima.
A što ako Zagorci stvarno dobiju Miss sporta?

Dobra zabava

– Stvarno nemam velikih očekivanja, očekujem samo dobru zabavu, a što će biti ako slučajno pobijedim, nisam razmišljala – kaže nam Katarina, čija je želja završiti fakultet i baviti se sportom, za početak se zaposliti kao profesorica tjelesnog odgoja, a potom, tko zna. No sport, kaže, u svakom slučaju.
Finalistice će se inače pripremati od 8. do 11. srpnja u Krapinsko – zagorskoj županiji, u Mirkovcu, gdje će biti smještene u “Staroj školi”. Ondje će među ostalim moći uživati i u vožnji quadovima, jahanju i vožnji u kočiji te letjeti balonom. Djevojke koje dolaze iz svih hrvatskih krajeva, na izboru će se pokazati u sportskoj odjeći, kupaćim kostimima i večernjim haljinama. Svaka od djevojaka predstavit će sport kojim se bavi ali i osmisliti koreografiju.
– Baš se veselim pripremama u Mirkovcu, ja ću tamo biti “domaća”, a mislim da ćemo se odlično zabaviti. Isto tako zabavu očekujem i na samom izboru. Nisam doduše još spremila koreografiju, ali dat ću sve od sebe da dostojno predstavim, kako sebe, tako i Hum na Sutli i naše Zagorje – zaključila je Katarina.

FOTO: Renato Branđolica
FOTO: Renato Branđolica
FOTO: Renato Branđolica
FOTO: Renato Branđolica

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba