Danas je Tijelovo, praznik i prvi dan produljenog vikenda, koji u kombinaciji s turističkom sezonom, znači velike gužve na cestama

STANJE U 11 SATI: Na GP Macelj se na ulasku u RH čeka do pola sata, a na ulasku na autocestu u Lučkom iz smjera Jankomira kolona je oko 2 km

Objavljeno: 20.06.2019. zagorjeinternational

Danas je Tijelovo, praznik i prvi dan produljenog vikenda, koji u kombinaciji s turističkom sezonom, znači velike gužve na cestama.
Na Graničnom prijelazu Macelj na ulasku u RH čeka se oko pola sata, a na ulasku na autocestu u Lučkom sa zagrebačke obilaznice iz smjera Jankomira kolona je oko 2 km, dok je iz smjera Buzina kolona oko 6 km.

Povremene kolone

U koloni koja se kreće sporije i uz povremene zastoje vozi se od naplatne postaje Lučko do 1. km A1 u smjeru mora, a zbog velike gustoće moguće su povremene kolone u pokretu te zastoji od naplatne postaje Lučko do čvora Karlovac. Vozi se u koloni u pokretu s povremenim zastojima na autocesti A1 između čvorova Karlovac i Bosiljevo II. Promet je pojačan na autocesti A1 između čvorova Lučko i Zadar II u smjeru mora, a povećana je gustoća prometa na čvoru 2 – Vrbovsko na autocesti A6 u smjeru Rijeke (zona radova). Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h, kolona je oko 500 m na autocesti A7, a kraj graničnog prijelaza Rupa, u smjeru Slovenije kolona je oko 1 km.
Povećana je i gustoća prometa na državnoj cesti D102 na otoku Krku (između 1+000 km i 4+810 km) u oba smjera.
Pojačan je promet i na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom. Iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje te pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila.
Na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju moguće su povremene smetnje i zastoji.

Za vikend stižu stranci

– U subotu, 22. lipnja u jutarnjim satima očekuje se pojačani promet uslijed dolaska inozemnih turista. Pojačani promet očekuje se u nedjelju, 23. lipnja kad se očekuje povratak inozemnih vozača prema unutrašnjosti odnosno u utorak, 25. lipnja prilikom povratka hrvatskih državljana – objavili su iz HAK-a te izvijestili i o radovima:
– Na autocesti A1 u sklopu dogradnje čvora Dugopolje (radovi premještanja portalne konstrukcije) u periodu od 19.6.2019. godine, od 23:00 sata do 20.6.2019. godine, do 03:00 sata zatvorit će se dionica od čvora Vučevica do čvora Dugopolje (samo smjer Dubrovnik). Promet će se voditi obilaznim pravcima te se ne očekuju zastoji. Na dionici od čvora Vrbovsko do čvora Ravna Gora u smjeru Rijeke, zbog sanacije asfaltnog zastora kolnika od km 17+150 do km 23+350 za promet je zatvoren kolnik u smjeru Rijeke, te se promet odvija dvosmjerno u smjeru Zagreba s dvije prometne trake u smjeru Rijeke i jednom prometnom trakom u smjeru Zagreba. Predviđeno vrijeme završetka radova je do 15.07.2019. godine. U slučaju pojačanog prometa moguće je stvaranje zastoja i kolona vozila u prilaznoj zoni radova. Molimo sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na prometnom servisu HAK-a ili našoj web stranici www.hac.hr. U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422 ili 0800 0111 – zaključuju u HAK-u.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba