U Krapini svečano otvorene sportske igre učenika

PREKO 1000 DJECE: Osnovnoškolci i srednjoškolci svoje će sportske vještine pokazati u 11 različitih disciplina

Objavljeno: 18.06.2019. ivanabelosevic

U sportskoj dvorani Srednje škole Krapina, svečano su otvorene 18. Aquae Vivae sportske igre učenika. Osnovnoškolci i srednjoškolci će se natjecati u  11 disciplina – u malom nogometu, uličnoj košarci, rukometu, stolnom tenisu, tenisu, šahu, badmintonu, odbojci na pijesku, crossu, graničaru, biciklizmu te u štafetnim igrama.

Završnica natjecanja

Predsjednik Društva Sportskih igara učenika Nenad Sikirica rekao je da se svake godine prijavi između 1200 do 1700 djece. – Teško je reći koliko će se učenika prijaviti ove godine, danas je prvi dan i ovaj ljetni dio traje do 15. srpnja, a imamo još i jedan dio na jesen i jedan po zimi. Svake godine oko 500 djece vodimo tri dana u Krapinske Toplice na završna natjecanja, na koja idu ona djeca koja prođu kroz izlučna natjecanja u pet centara unutar Krapinsko – zagorske županije. Očekujemo da će na ovom ljetnom susretu biti preko 1000 djece. Osim natjecanja imamo i razne preventivne programe, imamo i navijačku skupinu da djecu naučimo što je navijanje i kako se treba navijati – istaknuo je Sikirica.

Zamjenik gradonačelnika Krapine Drago Kozina kazao je kako je djeci omogućeno da se nakon završetka nastave druže i natječu u raznim sportovima.

– U vrijeme škole ima manje vremena za tjelesne aktivnosti, obično dva sata tjedno, a ovdje je prilika da se natječu i rekreiraju u više sportova. Drago mi je da se ovo uspjelo održati već dugi niz godina i hvala svim pojedincima koji su u to uključeni, da nema te velike energije, ne bi bilo ni igara. To je na dobrobit Krapine i svih mališana – naglasio je Kozina.

Poticanje sportskih susreta

Sportske susrete podupire i Krapinsko – zagorska županija. Zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek rekao je da smo u eri informatike, tableta i elektronike, pa organizacija sportskih igara za djecu je hvalevrijedna aktivnost.

– To je postala tradicija. Ovdje vidimo i 10 vrtića, djeca su vesela, druže se i igraju i to treba poduprijeti. Druženje učenika nakon nastave ima svoju dodatnu vrijednost i djecu treba što više poticati da se bave sportom – zaključio je Ferek – Jambrek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba